Intervju med Knut Reiersrud
men Hillestad var også kjent for å bruke mye topp og mye bånn. Det var en sånn 90-tallsestetikk, og mange opplever det nok som « larger than life ». Kirkeplatene med Iver Kleive gjorde at man fikk et veldig drag på i lyden i det store kirkerommet, og det audiofile imaget jeg fikk der har nok bare fulgt meg, selv om jeg har gjort en del low-fi-innspillinger med vilje her og der. Nå kan vi gjør det så klart og rent og vakkert som bare det, men vi ønsker i stedet det uperfekte. Det skal være litt diffust akkurat som man blurrer ting i fotokunsten, påpeker han.
Innebygget utgivelsesklokke Selv sprer han kunsten sin på både egne og andres prosjekter. De siste årene har han samarbeidet med så forskjellige artister som den amerikanske soulsangeren Mighty Sam McClain, Trondheimssolistene og jazzbandet In The Country og Solveig Slettahjell. Den siste plata med McClain fikk han Spellemannsprisen for i 2015.- Jeg elsker jo sånne samarbeidsprosjekter, sier han og avslører samtidig hva som gjorde at han fant ut at det var på tide med en plateutgivelse med eget band igjen.- Det er vel en slags klokke som tikker. Jeg begynte å se på kalenderen og fant ut at nå er det vel faktisk snart ti år siden jeg og bandet har gjort en soloplate bare med oss, sier han.
Norges beste Bandet består foruten av ham selv på gitar, oud, piano og vokal, David Wallumrød på hammondorgel og piano, Bjørn Holm på gitar,
Andreas Bye på trommer og Nikolai Hængsle Eilertsen på bass. Den besetningen har bandet hatt siden Voodoo Without Killing Chickenplata som kom i 2008.- Det er et fantastisk kollektiv å jobbe med. For meg finnes det ikke noen flinkere folk i Norge. Dilemmaet er jo at det blir sjelden fordi de er så opptatt at vi må klø oss i hodet for å finne tid å jobbe sammen. Enn så lenge så går det, og de trives med dette de også. Alle får vel spilt på en litt annen måte enn de gjør ellers, sier Reiersrud.
Donald Trump-inspirasjon Han avslører at han ikke skriver låter hele tiden, og at plateutgivelsene kommer når det er nok låter til å gi ut en plate. Reiersrud jobber nemlig motsatt. Først finner han ut at det er på tide å gi ut plate. Så begynner låtskrivingen. Denne gangen fikk han indirekte hjelp av Donald Trump.- Jeg lurte litt på hva jeg skulle skrive om, men så kom det amerikanske valget og Donald Trump, så da ble det veldig lett å skrive tekster, ler han. Den amerikanske presidenten dukker imidlertid ikke opp i mer enn to av tekstene, og til tross for Trump-inspirasjonen er det natur som er tematikken tekstmessig på « Heat ».- Tittelen gjenspeiler selvfølgelig på klodens tilstand, forteller han.
Flere gitarsoloer Ikke overraskende skriver Reiersrud musikken først, for deretter å finne tekst som passer til.
70 Stereo + 2 / 18