Stereo+ Stereopluss 10/2021 - Page 52

+ HIFI

RETROFANTASTISK

JBL markerer sitt 75-års jubileum med en flott utseende forsterker i retrodesign . Heldigvis er Synthesis 750 fylt til randen av moderne teknologi .
Tekst : Håvard Holmedal
» JBL Synthesis 750

52

Vi må innrømme at vi er litt svake for forsterkere med ekte tresider , og et design som er et stort nikk tilbake til det som ble laget på 50 og 60 tallet . Det gjelder uansett merke og modell .

JBL Synthesis 750 er en tung og skikkelig konstruksjon hvor designerne åpenbart er inspirerte av forsterkeren SA600 som James B . Lansing kom med i 1966 . Den gang het transistorforsterkerne « solid state amplifier » og hadde håndlagde knapper , volum og kildevelger i aluminium . HiFiindustrien blomstret , og stereoanlegget fikk være med på bildene i boligannonsene sammen med designstolene og TV-en . Det var en annen tid . Skal du selge leiligheten din nå for tiden er stereoanlegg , kabler og fjernkontroller det første fotografen hiver ut før bildene skal tas . Platespilleren er forresten kul nok til å vise frem , men ikke platene og i hvert fall ikke forsterkeren eller høyttalerne , uansett hvor retrokule de måtte være .
Bra utstyrsliste Det er to veier å gå når man skal designe integrerte forsterkere . De kan lages helt analoge slik det ble gjort på nettopp 60-tallet , eller du kan utstyre den med alt man behøver av digitale fasiliteter nå i 2021 .
Det betyr innebygget streaming via Google Cast , AirPlay2 og uPnP . Den har i tillegg Dirac romkorreksjon , og forsterkeren er også et Roon endepunkt og støtter MQA til glede for Tidal-brukerne . Og hvis du vil kan du også putte den inn i et Crestron eller Control4-system .
Forsterkeren er også godt utstyrt på den analoge siden med platespiller-inngang for både MM og MC . I tillegg er den god forspent med det du behøver av både analoge og digitale innganger . Hvis du vil kontrollere den via en app , er det appen MusicLife som gjelder .
På den solide aluminiumsplaten i front sitter det tre ratt . De to til venstre for displayet styrer volum og balanse , mens det høyre er for valg av kilde . De fire pianoknappene er Mute , Direct , MC / MM og Dirac .
Klasse G forsterker Noen skarpinger vil sikkert allerede ha fått et hint om at teknologien på innsiden ikke kom-
Stereo + 10 / 21