+ HIFI
» Primare I15 Prisma MK2
Primare I15 Prisma mk2 gir deg 2x60watt i 8ohm fra en forsterker som er laget for å være det svenskene kaller for « lagom ». På norsk ville vi kanskje si passe stor eller grei nok .
Forsterkerteknologien kommer delvis fra Hypex , og delvis fra Primare selv . Det analoge inngangstrinnet og strømforsyningen er fra Primare og så er det forsterkermoduler fra Hypex . Disse går under navnet UcD102 hvis det er noen som føler behov for å sjekke dem ut ytterligere .
Digialkonverteren ( DAC-en ) kommer denne gangen fra ESS ( den forrige var utstyrt med DAC fra AKM ) og er en ES9028Q2M . Den får signal fra en USB-inngang , tre optiske innganger eller en coax digital inngang , eller fra den interne strømmemodulen ( som er lik den som sitter i NP5 ) som gir deg musikk via Wi-Fi , AirPlay2 , Bluetooth , Spotify Connect og endelig Cromecast build in . Via sistnevnte kan du lytte til musikk fra Qobuz og Tidal , og fra alt annet av strømmetjenester .
Lett å koble opp
Oppkoblingen går i likhet med streameren NP5mkII som en lek . Det skal faktisk litt til å rote seg bort når brukergrensesnittet er så lettfattelig og greit , og særlig hvis du benytter den kablet . Det er ikke veldig mye mer komplisert å legge inn nettverksadressen din for å kjøre trådløst , men vi kjører kablet . Det gir større stabilitet og færre utfordringer over tid , og du kan koble deg til via en switch eller direkte til ruteren din . Så er det inn med andre lydkilder , på med høyttalerkabelen og så er det bare å spille .
Forsterkeren er i 3 / 4-størrelse og ser nesten mindre ut enn den faktisk er i hylla . Det gjør den enkel å plassere , og den kan stå litt trangt og faktisk også lukket inne i et skap . Klasse D-teknikken gjør at den ikke blir særlig varm , og behøver derfor ikke masse luft rundt seg .
Spiller flott
Primare kommer vi rett som det er i kontakt med når vi er rundt omkring og kikker på stereo og får demoer på utstyr hos produsenter og forhandlere . Sist hos Ansuz , Børresen og Aavik i Danmark hvor en av demoene i sin helhet ble kjørt på utstyr fra Primare . Det låt veldig engasjerende og skikkelig , og med et par små Børresen-høyttalere spilte det også imponerende tungt og kontrollert i bassen . Høyttalerne jeg forsøker meg med denne gangen er et par JBL 4309 – som er et par stativhøyttalere med horn og en 6,5-tommer . Den er forholdsvis lettdreven , men behøver litt kraft for å spille godt . I tillegg har jeg forsøkt forsterkeren både på KEF R5 og Triangle Antal 40th . Sistnevnte er den gulvstående og svært lekre jubileumsmodellen fra Triangle . Test kommer i neste utgave .
For rett under 20k spiller dette ganske flott , og du kan umiddelbart glemme at kabinettets proporsjoner er sparsommere enn vanlig . Dette spiller som enhver 44 eller 45cm forsterker i prisklassen . Utgaven uten streamer koster 12 990 . - og det i prisklassen under kr 15 000 . - den finner konkurrentene sine . Det kan være produkter fra for eksempel NAD , Marantz , Rotel , Cambridge , og det er vanskelig å komme unna at dette feltet er godt besatt med interessante produkter . Men så var det dette med innebygget streaming , da . Som et komplett strømmeprodukt blir konkurransen åpenbart en del tynnere .
37 Stereo + 10 / 21