+ REPORTASJE » Besøk hos Gryphon
Det er ikke tilfeldig at han skapte linjene til Gryphons produkter . Han var nemlig utdannet ved Aarhus Kunst Akademi med spesialisering i kunstmaling og grafisk design . Han har også designet sportsklær og platecover .
- Prinsippet om å bygge i dual mono ser du allerede på den første forsterkeren . Siden det har man fortsatt med det så du ser på alle de første forforsterkerne at de har to separate kanalvelgere og to volumkontroller . Hvis man ser nærmere på appartene , kan vi se at det er to totalt separate deler som er samlet med to kobberrør . Så du kan sage forsterkeren over på midten og fortsatt spille musikk , sier Rune og viser meg den legendariske forforsterkeren Bel Canto .
- Men etter hvert forsto man at det ikke var så brukervennlig med to volumkontroller ?
- Ja . Men slik var det på den tiden . Det var det som skulle til for å få absolutt kanalseparasjon .
Samme vellykkede oppskrift På den nederste hyllen på museet kan vi se det lengstlevende produktet i Gryphons historie , effektforsterkeren Antileon som kom ut for 26 år siden . Den originale var i produksjon fra 1995 til 2001 . Så kom Signature som .
Da tok Antileon Signature over i 15 år før Antileon Evo kom på markedet . Den er fortsatt i produksjon .
- Det skjer ikke landevinninger innen hifi hvert år . Så vi kommer ikke med Mark II etter et halvt år . Vi har fortsatt mange kunder som spiller på en original Antileon eller en DM100-forsterker fra 1992 , sier Rune Skov og tilføyer .
- Noen vil si at vi er veldig konservative . High end-hifi er som ekstrem bilindustri ; Formel 1 . Du jobber med de alle minste detaljene for å få det ypperste frem . Er det dyrt ? Ja , det er det . Tar det lang tid ? Ja , det gjør det . Det er ikke bare å knipse og bli ferdig . Hele grunntanken med ekte dual mono og ekte klasse A har ikke forandret seg på 36 år . Vi har bare blitt bedre til det .
Slik skapes Gryphon elektronikk
10 mil nord fra Gryphons hovedkontor ligger Møldrup og firmaet Selektro . Det er de som har fått ansvaret med å lage printkort til elektronikken , sette sammen utstyret og kvalitetssikre det .
Kodos basstårn har intet mindre en åtte 8-tommer basser forsterket av nesten 1000 watt med Gryphon klasse AB .
Istedenfor å bruke kinesiske fabrikker satser Gryphon på Made in Denmark .
Hos Selektro er ingenting overlatt tilfeldighetene . For å komme inn i lokalene må jeg ta på fabrikkens ikke spesielt moteriktige sandaler . I tillegg må jeg stille meg oppå en plate for å bli avmagnetisert slik at jeg ikke ødelegger de små elektroniske komponentene i utstyret .
Produksjonssjef Ole Cramer tar oss med inn til den største produksjonslinjen hos Selektro , nemlig maskinen som påfører alle de små komponentene til printkortene til Gryphon . Det kalles SMD-linjen ( Surface Mount Design ).
17 Stereo + 10 / 21