Stereo+ Stereopluss 1/2023 | Page 36

+ HIFI

» Naim NSC 222

DENNE SPILLER GLIMRENDE

Med et antall svært vellykkede streamere og forforsterkere er det interessant å se at de nå kommer med en solid analog forforsterker med sjenerøse digitale muligheter .
Tekst : Håvard Holmedal

36

Naim har åpenbart tenkt at denne gangen skal du vise verden at de klarer å designe en fenomenal analog forforsterker , en streamer , en RIAA og en hodetelefon-forsterker kombinert i en gedigent utført enhet .

Solid bygget
New Classic NSC 222 kommer i ny innpakning , men det er ikke gjort store endringer fra tidligere enheter . Det er noen bestemte og effektive grep som er gjort for å skille den fra tidligere enheter , og jeg synes at de har kommet ganske heldig ut . Den skal jo fortsatt likne på et Naim-produkt , samtidig som den skal ta opp den vellykkede formgivningen til de to Uniti Atom-produktene . Den litt nedsenkede midtseksjonen , displayet og den store og led-belyste volumkontrollen gjør seg godt , og når du løfter på NSC222 er det lett å tro at den tåler å bli overkjørt av et vogntog . Det er fortsatt firskårent og kantete , men også veldig tøft og eksklusivt det som er levert av Naim denne gangen .
Vi har testet noen veldig gode forforsterkere i det siste , og det innbefatter blant annet Hegel sin H30 og Aavik C-280 , så det er nok å strekke seg etter for Naim denne gangen .
NSC 222 ble levert hjem til meg med den separate strømoppgraderingen NPX 300 som løfter pakkeprisen betydelig , men som også løfter lydkvaliteten enda nærmere highend-himmelens aller øverste sfærer . Det er lov å mene at et produkt som dette burde ha orden på strømtilførselen , men det er nok klokere av Naim å strekke kvaliteten til NSC til det aller ytterste prisklassen kan tilby , og dermed også gjøre den tilgjengelig for et mye større publikum , og så overlate til de som er hardt rammet av oppgraderingsspøkelset , og som har de nødvendige midlene på kistebunnen , en mulig vei til enda bedre lyd .
En godt utstyrt streamer Naim har vist at de har god kontroll på sine streamere . I NSC 222 har de benyttet sin egenutviklede NP800 streamingmodul . Den sitter også i deres toppmodell ND 555 – en streamer som alene belaster kontoen med over 230k . Det betyr at NSC 222 har strømmetjenester som Spotify Connect , Tidal og Qobus , i tillegg til UPnP , Chromecast , AirPlay og Bluetooth . Alt dette styres enkelt fra den brukervennlige Naim-appen som også gir multirom-mulighet med Naim sine kompaktsystemer Mu-so og Qb . For mange er det kanskje også
Stereo + 1 / 23