Stereo+ Stereopluss 1/2022 | Page 68

+ ÅRETS PRODUKTER

» Høyttalere

HELT GLIMRENDE

Lydbildet er stort med glimrende holografi , og det vises frem et fokus på instrumenter og stemmer som er tydelig , men ikke overdrevent skarpt . Høyttaleren er også utpreget « stille ». Presisjonen gjør at den ikke ringer eller spiller over de viktige pausene mellom de enkelte transientene , og slipper frem luften i innspillingen . Ikke bare den luften som man vanligvis snakker om i den øvre enden av frekvensområdet , men hele veien ned til bassområdet . Totalresultatet er glimrende , og ikke minst engasjerende og altoppslukende slik det blir når musikken du elsker blir kommunisert på denne måten .

Ikke la deg lure til å tro at denne høyttaleren bare er en vintageøvelse fra Dynaudio hvor de forsøker å gjenskape lyden fra svunne tider . Dette er ultramoderne teknikk med alt det betyr av musikalske kvaliteter , men balansert på en måte som ikke sikter seg like mye inn på bestemte musikkformer eller sjangre . Denne spiller absolutt alt , og gjør det på en behagelig og musikalsk måte som gjør at artistene som gjengis får liv og fysisk tilstedeværelse i rommet ditt . I tillegg til å være totalt uimotståelig , selvsagt .

INGEN KIM INGEN KOS

Lyden er ærlig og rett frem , men jeg må også innrømme at høyrebeinet begynte å bevege seg av ren rytmisk vellyst etter kun få sekunder . Jeg er mer på en live-konsert enn det jeg trodde jeg skulle være , og det jeg hører er gøy . Ikke pent , men absolutt gøy , og sier noe om høyttalerens ærlighet . Det du putter inn kommer ut igjen slik du forventer . Farging eller personlighet er det få tegn til , og det gjør at den ikke favoriserer spesielle musikksjangere .

FinkTeam har laget en av de mest gjennomførte og vellykkede høyttalerne jeg har hørt på lang tid . Prisen er ikke til å kimse av , og mange synes nok den er litt drøy til å være for en stativhøyttaler , men det er bare til du hører den spille . Da glemmer du kjapt begrensningene som ligger i størrelsen , og i den aller dypeste bassen , og heller setter deg rolig ned for å nyte hvor fullstendig uanstrengt , åpent og musikalsk denne høyttaleren spiller .
FinkTeam KIM gjør ikke alt det en stor gulvstående vil gjøre , men det den gjør er imponerende presist , herlig dynamisk og mesterlig balansert !
Dynaudio Heritage Special
IMPORTØR :
Dynaudio
LINK :
www . dynaudio . com
FinkTeam KIM
IMPORTØR :
Audiocom AS
LINK :
www . audiocom . no
68 Stereo + 1 / 22