+ HIFI
» Axxess Forte 3
teknikk som brukes for å redusere eller minimere uønsket støy som kan oppstå når digitale signaler blir konvertert fra en høyere til en lavere oppløsning . Dither hjelper da til med å bevare nødvendig detaljinformasjon og opprettholde en jevnere overgang mellom signalnivåene .
1-bit DAC
Utfordringen med en tradisjonell flerbitskrets i en DAC-seksjon er i følge konstruktøren å håndtere økt støyforurensning og signalforsinkelse , som forvrenger musikken med en uønsket ” digital signatur .” Axxess Forté har en 1-bits krets , som er utviklet internt og som sikrer en analog lydsignatur . Med rask databehandling og høy motstand mot støy sikrer DAC-en til Axxess Forté økt klarhet og presisjon som gjør musikken avslappet og rolig .
Appkontroll
Kontroll-appen Axxess benytter er en variant av mConnect . Den fungerer fint , er oversiktlig og passelig brukervennlig . Den fungerer som volumkontroll , men brukt på denne måten er den litt kilen , og det er lett å skyve slidekontrollen for langt til høyre i appen . Den øker ikke volumet mens den beveges , men kun når den slippes . Det førte ved minst ett tilfellet til at det ble veldig mye for høyt . Heldigvis fungerer den velbygde fjernkontrollen prikkfritt . Stille og avslappet
Det er ikke lenge siden klasse D-forsterkerne generelt både var litt flisete og en smule urolige , og det er vel også mulig å påstå at de manglet en meget viktig faktor for gjengivelsen – musikalitet . I denne klassen er ikke det lenger en troverdig innvending , selv om den fortsatt er å høre når lydkvalitet diskuteres .
Her er det dønn stille hele veien fra den dypeste bassen og opp til øret ikke lenger henger med , og like silkeglatt som vi opplever med enhver annen forsterkerteknologi . Dessuten har klasse-D-forsterkerne generelt sett strålende kontroll i bassen , og det gjelder også Forté 3 .
Derfor deler vi kun forsterkere inn i gode , ikke fullt så gode og utilfredsstillende - selv om det blir stadig vanskeligere å finne utstyr som tilhører siste kategori . Forsterkerklasse eller konstruksjonsprinsipp er ikke brukbart verken i utvelgelsen av testprodukter eller i forventningen til lydkvaliteten .
Forté var under testen koblet til et par Børresen X3 og et par Focal Kanta 3 . Det er to veldig forskjellige høyttalere med svært forskjellige egenskaper og hvert sitt sett med utfordringer forsterkere må løse .
Flott lydkvalitet Som lydkilde underveis i testen benyttet jeg den innebygde streameren i Forté 3 med musikk fra Tidal og Qobuz , våre mer eller mindre utslitte spillelister og med kroppen plassert godt til rette og perfekt posisjonert i lydbildets sweetspot . Ikke akkurat det meste krevende kontoret man kan ha ! Uansett sjanger eller format , er det lett å høre at lyden er av solid kvalitet . I tillegg er lyden både behagelig og avslappende - slik jeg også oppfattet Aavik-forsterkerne fra samme produsent . De har en tydelig rød tråd i tilnærmingen til musikkgjengivelsen , og det den leverer er faktisk ganske så lett å like . Det er ikke helt overraskende , men likefullt godt å få bekreftet .
37 Stereo + 7 / 23