Stellar Lab Bilim Kulübü Dergisi - Kasım 2020-Yenii | Page 4

Başlarken ...

Herkese merhaba . Ben Selin Selim . Bu ilk sayımız olduğu için oldukça heyecanlıyız ve heyecanımıza ortak olduğunuz için çok teşekkür ederim . Dergi için önce epeyce düşündüm ve hadi yapalım dedim . Stellar Lab Bilim Kulübü ailemizden arkadaşlarla beyin fırtınaları , görüşmeler yaptık ve ilk sayımızı hem sizler hem de kendimiz için çıkardık . Dergi çok meşakkatli bir iş fakat birlik olunca o karlı dağ hafif kar tanelerine dönüşüyor . Bunu denedik ve gördük . Bu pandemi sürecinde olduğumuzdan beri teknolojinin daha da içine düştük ama biz biz olalım faydalı şeyler için kullanalım . Örneğin dergimizi okumak gibi ;)). Sizlerin güzel vakit geçirmeniz , eğlenirken öğrenmeniz için elimizden geleni yaptık . Geri dönütlerinizi bekliyoruz . Bir sonraki sayımızda görüşmek dileğiyle . Unutmayın dergimizi tamamlayan sizlersiniz . Ve diğer projelerde olduğu gibi her zaman bize yardımcı olan ve tasarımda çokça emeği geçen Halil Bağış ' a , dergimizin etkinlik bölümünü her ay sizler için dolduracak olan Emine Karagöz ' e teşekkür ederim .
Merhabalar . Ben Rabia Çetinkaya . Stellar Lab Bilim Kulübü Kasım ayı dergisinde gündem takibi yaptım . Bizimle olduğunuz için teşekkür ederim .
Merhaba okurlarımız . Ben İrem Kaya . 10 . sınıf öğrencisiyim . Dergide “ Astronot Tanıtımı ” ve “ Biliyor Muydunuz ?” kısmı için yazıyorum . Umarım dergimizi severek ve merakla okursunuz . Önümüzdeki aylarda görüşmek üzere .
Selamlar , ben Ela Gülsever . Dergimizde bu ay " Gök Cismi Tanıtımı " ve " Biliyor Muydunuz ?" kısmından sorumluydum . Yazarken çok eğlendim , umarım siz de okurken bir o kadar eğlenmişsinizdir . Bilim kulübümüzde ve ayrıca bu özel ekip ile dergi projesinde yer almaktan gurur duyuyorum ve siz değerli okurlara selamlarımı iletiyorum .
Adım Semanur Babacan . 16 yaşındayım . İlk defa bir dergi için yazı yazıyorum ve çok heyecanlıyım . Uzaya olan ilgim çok küçük yaşlarda başladı ve eminim ki uzun bir süre de devam edecek . Umarım yazılarım size bir şeyler katar . Yıldızlar sizinle olsun !
Herkese merhabalar , ben İzgü Günaydın . 17 yaşında , 11 . Sınıf öğrencisiyim . Yeni şeyler öğrenmeyi ve öğrendiğim şeyleri kendi kalemimden insanlara aktarmayı çok seviyorum . İleride genetik mühendisi olmak istiyorum . Müşfik Kenter ’ in seslendirdiği Orhan Veli ’ nin ‘ Ben Orhan Veli ’ şiirini dinlemeyi pek bir severim . Edebiyat ile bilimi harmanladığım dünyamda , terazilerimde ikisini de eşit tutmaya çalışarak günlerimi geçiriyorum . Bir de farklı içerikler üretmek istediğim Instagram blogum var . Kitap okumayı ve okuyanlara da konuk olmayı seviyorsanız , bize de beklerim ! @ meyus . saye
Merhabalar , ben İdil Tünel . Bu ay hazırladığım yazıda sizler için Kasım ayında gözlemlenebilecek gök olayları ve gök cisimlerini açıkladım . Hem araştırmayı yaparken , hem de bulduğum bilgilerden yararlanarak kendi evimden gökyüzüne bakıp çeşitli gök cisimlerini bulmaya çalışırken çok eğlendim . Umarım sizler de hazırladığım bilgileri faydalı bulur ve sevdiklerinizle gökyüzü gözlemi yapma imkanı elde edersiniz . Bulutsuz ve berrak bir gökyüzü dileğiyle .

4