1-2 veya 3 hafta sonra bedeniniz temizlenmeye başlar. Beden temizlendikçe kendini yeniden düzenlemeye çalışır.
Her insanın bedeninde iyileşme tepkisi farklı olur. Bu ne kadar süre nefes tutabildiğinize bağlıdır.
Örneğin, 20 saniye nefes tutma sınırı: bu durumda vücuttan yüzey olan şeyler atılır. Burun akıntısı olabilir. Susuzluk hissedebilir. Terleme, balgam, çok sık ıdrara gitme.
Böbreklerinizde rahatsızlık varsa ağrı hissedebilirsiniz. Nezle olduğunuz gibi durumlar ortaya çıkabilir. Ateş, halsizlik, göz yaşarması, burun akıntısı. Kemiklerinizde ağrı hissedebilirsiniz. İştah kesintisi olabilir ( ya da tamamen kesilebilir). Ağzınızda ve burnunuzda kuruluk hissedebilirsiniz.
efes tutma egzersizleri
aç karnına yapılır ve
nefes sadece
burundan sessizce alınır ve verilir.
1.Rahat bir şekilde oturmak
2. 10-15 saniye kadar nefesi tutmak, 3 dakika ara verdikten sonra (normal nefes alırken) tekrar nefesi tutmak tutabildiği kadar. Birkaç kere tekrarlamak.
3. Nefesini tutarken kendini zorlamamak.
4. Günlük toplam nefes tutma süresi 10 veya 15 dakika olmalıdır. Başlangıçta 2 defa - akşam ve sabahları yapabilirsiniz. Egzersizler sırasında nefes tutmayı bir dakikaya kadar uzatabilmek gerekiyor, ama bu sonuca yavaş yaklaşacaksınız.
N
EGZERSİZ:
BİR DAKİKA NEFES TUTULUR (İLK BAŞLAYANLAR İÇİN TUTABİLDİĞİ KADAR).
D
oktor Recep Bey'in
gözünden:
sağlıklı bir beden için doğru nefes almak oldukça önemlidir. Bu teknik ile doğru nefes almayı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hayatınızın akışını değiştirecek bir teknik olup doğru nefes almanın önemini öğrenmiş ve hayatınıza katkı sağlamış olacaksınız. Doğru nefes almak ve vermek bedenin sağlığına katkısını yaşıyarak görmüş olacaksınız.
34
BUTEYKO EGZERSİZLERİ: ADIM ADIM UYGULAMA