SAKU ry | Hyvinvointivirtaa 2023 esite | Page 4

Hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu kaikille

Omaan tapahtumaan kannattaa valita asiat , jotka oppilaitoksessa ovat ajankohtaisia nostaa esille . Hyödyntäkää suunnittelussa teemaviikon toiminnallisia teemoja ( terveys , turvallisuus ja viihtyvyys ) yksittäin tai yhdessä .
Vuoden 2023 erityisteemoja ovat yhteisöllisyyden vahvistaminen ja toista arvostava kohtaaminen . Yhteisöllisyyden vahvistamisen tueksi SAKU ry tarjoaa sisältöjä Liikkuva amis -toiminnan toteuttamiseen , liikunnan harraste- ja kilpasarjoja , kulttuuritoimintaa , kampanjoita ja tutorkoulutuksia . Yhteisöllisyyden kehittämisen ja toista arvostavan kohtaamisen tukena voidaan hyödyntää , erityisesti opiskelijakunnille ja tutoreille kohdennettua , Erätauko-säätiön Hyvinvointivirtaaviikolle suunnittelemaa toimintamallia .
Teemapäivä oppilaitoksessa voi tarkoittaa esimerkiksi hyvinvointimessuja , liikuttavaa tapahtumaa , testipisteitä , kohtauspaikkoja , savuttomuuden edistämistä , työpajoja tai oppilaitoksen ja opiskelupaikkakunnan harrastemahdollisuuksien esittelyä .
Mikä on Hyvinvointivirtaa -viikon tarkoitus ? Mitä merkitystä on yhden viikon aikana tehdyllä hyvinvointityöllä ? Itse näen sen kantavana voimana yhteisöllisyyden : valtakunnallisena , koulutuksen järjestäjien välisenä , oppilaitoksissa , kampuksilla ja ryhmissä tapahtuvana toimintana . Hyvinvointivirtaa-viikko kokoaa yhteen sen työn , mitä opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen on tehty ja mitä tullaan jatkossa tekemään . Kierros päättyy , uusi alkaa ja osallistujamäärä kasvaa .
Janne Lilja opiskelijatoiminnan kehittäjä , Riveria