Ne preocupă România
23
Ar mai fi și alt aspect... Mii de pensionari din România au venituri nete sub 400 de lei. Foarte mulți dintre ei trăiesc în zone urbane, de unde știm că este dificil să îți procuri alimente la prețuri avantajoase. Cei de la țară, pe de altă parte, putem spune că mai au măcar posibilitatea amenajării unei mici grădini care să le furnizeze necesarul de legume și fructe, ori mai dispun de o pasăre, ori de o capră, s.a.m.d. Sute de mii de oameni prestează servicii în folosul comunității în condiții mizere, inumane, pe șantiere, în miez de vară, la temperaturi ce ating apogeul absolut, în mine, sub presiunea unui aer plin de vapori de plumb, irespirabil, și nu au șansa unor pensii speciale, mulți dintre ei riscându-și viața. Și nu vorbim de procentajul de inteligență, deoarece la mulți politicieni bate spre zero, ci de pile, relații și tatonări de teren la nivel înalt. Idealul politicii românești, ucis de ghilotina de noblețuri trufașe.
Bulevardul Pache Protopopescu, o groapă de escavări de mai bine de două luni. Pe lângă ritmul "razant" în care se efectuează lucrările, ireproșabil, de altfel, muncitorii sapă "găuri" adânci chiar și 4-5 zile, în speranța de a găsi petrol, poate. Pe lângă forările ingenios poziționate, la margine de bordură, au mai răsărit și oareșice șanțuri din metru în metru, care taie șoseaua în lung, și iau forma unor striuri de-a latul trotoarului. Scopul: schimbarea unor conducte. Dar toată această operațiune se petrece, mai bine spus, este demarată la nici două săptămâni de la asfaltarea aleilor pietonale și schimbarea bordurilor. Doar că la noi se sparge doar după ce se pune "temelie" noua... Și mai interesant, de altminteri,...spărturile sunt acoperite pe timp de ploaie, când aerul e umed și asfaltu-ncins. Pai nu?!...este absolut normal.
În Târgoviște, constructorii unei clădiri s-au trezit, nici ei nu știu cum, cu un stâlp de curent în mijlocul balconului. Totul a fost cimentat și clădit cu grijă în jurul acestuia, întrucât acolo au primit autorizație de construcție. Primăria fiind deranjată de schimbarea planului inițial, este nevoită să comande mutarea stâlpului, pentru a nu deveni un obiect de decor în living-ul viitorului proprietar. Eveniment desfășurat după scenariul: "Prostia omenească-Povestea Drobului de sare" sub bagheta scriitorului Ion Creangă, în variantă reinventată: "Prostia românească-Povestea Stâlpului de curent"... Ioane,...ne scuzi...