7.
Îi admir enorm pe cei care au curajul să recunoască că viaţa lor nu este tocmai aşa cum şi-au imaginat-o şi chiar fac ceva în această privinţă, punând punct banalităţii. Pe lângă curaj, mă gândesc că este nevoie şi de puţină nebunie să pleci tocmai în India, unde te aşteaptă o cultură pe cât de colorată, pe atât de provocatoare, dar totodată te invită să te îmbogăţeşti spiritual şi te ajută să-ţi regăseşti calea în această lume.
8.
Te-ai aventura până în Mongolia şi înapoi pe o motocicletă ? Mihai Barbu a făcut-o. Cum o să mă întrebaţi. Vânzând kilometri... de poveşti şi imagini culese din locurile vizitate iar ca bonus, pietricele adunate în drumul său. Urmărind acest proiect iar apoi concretizarea lui într-o carte mi-a deschis apetitul pentru aventură. Recunosc că nu aş avea curajul de mă urca pe o motocicletă şi să plec în lume, dar pot visa cum ar fi o astfel de experienţă, citind cartea.Cine ştie, poate că într-un final o să-mi găsesc undeva prin fiinţă, curiozitatea de a mă aventura spre Nou.
9.
Aventura lui Manu şi a lui Răzvan se apropie cel mai mult de ideea mea de an sabatic, anul închinat călătoriei, al descoperirii adevăratului eu şi al dobândirii curajului de a TRĂI. Proiectul celor doi a început în online ca mai apoi să se concretizeze într-o carte dedicată căutării fericirii. Dacă cei doi au găsit sau nu această fericire rămâne să descoperim împreună.
10.
Cum am străbătut tot mapamondul, urmărindu-i pe aceşti aventurieri ai timpurilor moderne, zic să ne tragem sufletul pentru o clipă în compania câştigătorului premiului Nobel pentru literatură în 2010 şi să-i ascultăm povestea despre celălalt versant al existenţei noastre, fantezia.
Drept să vă spun, am întâmpinat ceva dificultăţi în formularea încheierii acestui articol, neputând să mă hotărăsc ce să vă urez în loc de final, dar scriind aceste rânduri mi-am dat seama că lectura este o formă de a depăşi graniţele, fie că sunt ele reale sau imaginare, aşa că vă doresc CĂLĂTORIE PLĂCUTĂ şi un 2014 bogat!