Unul din cofetarii Arădeni s-a stabilit în perioada războiului, în Canada, acolo unde, împreună cu alţi cofetari şi-a deschis o cofetărie. Acesta îi trimite constant imagini şi informaţii din domeniul cofetăriei domnului Gui, acest meşter fiind o dovadă a talentului meşterilor arădeni.
Aşa cum fiecare maestru cofetar îşi avea caietul cu reţete proprii, unul dintre aceştia, Emil Frederic, a publicat în anul 1920 o carte cu reţete de prăjituri pe care le prepara în cofetăria lui. Această carte este prima carte de acest gen publicată în limba română. Cartea, împreună cu alte reviste de specialitate, le găsim în colecţia domnului Gui. O altă frumoasă carte este una germană, editată în anul 1904 şi cumpărată în anul 1914 de către un cofetar din Lipova, care mai târziu şi-a deschis o cofetărie în Arad, pe strada Mărăşeşti.
Domnul Gui ne-a declarat că lucrează la o carte având ca subiect “Arta în Cofetărie”, lucrare începută în 1978 și reîncepută anul 2011.
În încheiere vin cu două îndemnuri – primul, pentru Arădenii de pretutindeni: treceţi pe la domnul Gui! Cel de-al doilea, edililor: vă îndemn să deschideți ochii şi să realizați valoarea acestui muzeu unic în ţară şi să facă tot posibilul pentru a fi mutat într-o zonă centrală a oraşului, pentru a fi accesibilă atât locuitorilor Aradului, cât şi turiştilor ce trec prin oraş. În contextul în care oraşul Arad aspiră la o candidatură la măreţul titlu de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, astfel de lucruri rare – în acest caz, unic chiar – sunt un punct forte, de aceea acest muzeu nu trebuie ignorat şi nu trebuie lăsat acolo unde este, ci trebuie adus în atenţia arădenilor.