QUARC Nr. 3,2016, STEMDiscovery2019 | Page 2

Revista şcolară a membrilor Fun Science Clubului de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” Baia Mare-“QUARC”, a fost concepută cu scopul principal de a face cunoscut elevilor actuali proiectele şi realizările absolvenţilor racoviţeni, datorită cărora numele liceului nostru e cunoscut în urma diferitelor concursuri. Doresc ca revista să ofere elevilor ocazia de a descoperii legătura fizicii cu viaţa cotidiană şi de a se remarca prin creativitate şi originalitate în alegerea şi abordarea temelor legate de materia învăţată în şcoală, prin articole, eseuri, poezii, interviuri, sondaje şi alte forme ale imaginaţiei literare de care dispune inventivitatea specifică adolescenţei. Articolele scrise de elevi, sper să stimuleze astfel interesul liceenilor pentru învăţarea şi utilizarea noţiunilor de fizică în diverse contexte.

Această revistă aş dori să vină în sprijinul formării elevilor şi a mele ca şi cadru didactic, în cunoaşterea de către aceştia a preocupărilor colegilor lor din ceilalţi ani, a găsirii metodelor şi mijloacelor de dialog şi comunicare, a unor punţi de legătură, şi în realizarea unui parteneriat real elev-profesor.

Mulţumirile mele se îndreaptă către voluntarii care s-au implicat în realizarea proiectului „QUARC”, special elevului Adrian Proşenic care a elaborat primele număre online ale revistei, către Asociaţiaţia Cultural-Ştiinţifică ”VASILE POGOR” – IAŞI (organizator al Festivalului Internaţional -Concurs “ANELISSE”de reviste şcolare) şi domnului Nicoară Dorel (coordonatorul "Universul Einstein"), deoarece prin concursurile organizate de dânşii, pentru elevii mei au fost ca şi un catalizator, ştiind că munca noastră este valorizată şi apreciată .

profesor coordonator Cornelia Lăcrămioara Aniţaş

Dragi elevi şi profesori,

ISBN 978-606-576-707-2

Acest număr ,,QUARC”a coincis cu un deceniu de participare a racoviţenilor la „UNIVERSUL Einstein” aflat la a XIII-a ediţie. Nouă ne-a purtat NOROC.