prometalli 2/2022 | Page 28

LAADUKKAAT NOSTOLAITTEET

LAADUKKAAT NOSTOLAITTEET

KOTIMAISEEN TUOTANTOON
KUVA : PROTOOLS

Vastuullisuus ja ekologisuus ovat tärkeitä kysymyksiä .
TEHTY SUOMESSA MADE IN FINLAND

Nostolaitteita suureen ja pieneen tarpeeseen 300 kg - 230 t vankalla kotimaisella kokemuksella .

SATATERAS

CRANES CRANE SERVICE jips . fi
Protoolsilla on myös jonkin verran hyllytyspalveluasiakkaita . Tässä yhteistyömuodossa pyritään optimoimaan asiakkaiden varastointimääriä , emmekä siis vain automaattisesti täytä maksimi määriä sopimuksen mukaisesti .
” Tyypillisesti varastoja täydennetään vaikkapa kerran viikossa . Olemme pieni ja notkea toimija , joten saamme melko nopeasti tavaraa asiakkaille ”, Broberg vakuuttaa .
” Lisäksi voimme tarvittaessa tarjota asiakkaillemme konsultointiapua rahoitusratkaisuihin . Esimerkiksi leasing-rahoitus on nyt yleistynyt .”
Parhaita ratkaisuja etsitään yhdessä Helsinkiläisen Hellmanin Konepaja Oy : n tuotantopäällikkö Sakari Hyvönen kertoo , että konepajoilla on toisinaan tarvetta etsiä erikoistyökalua johonkin tavallisesta poikkeavaan työstötehtävään – vaikkapa erityisen pitkien reikien työstämiseen .
” Näihin sitten haemme parasta mahdollista ratkaisua yhdessä työkalutoimittajan kanssa .”
” Joskus tuotannossa tarvitaan nopeutta , mutta työkalun varmatoimisuus ja lujuus sekä pitkä elinkaari ovat myös tärkeitä näkökohtia . On katsottava , millaiset työkalut ovat tiettyyn käyttötarkoitukseen sopivimpia . Kannattaa aina käyttää hyvälaatuisia ”, Hyvönen linjaa .
Hellmanin Konepajalle ennen muuta Protools on luotettu kumppaniyritys , mutta erilaisia yhteistyötarjouksia ja esittelyjä tulee aika ajoin muiltakin alan toimijoilta .
” Jotkut tarjoavat esimerkiksi leikkuunesteiden laadun seurantaa , mutta nykyisin tarkkailemme nesteiden laatua omilla laitteillamme . Olemme tässä omavaraisia ”, toteaa Hyvönen . n
28 prometalli 2 / 2022