prometalli 2/2022 | Page 25

Ratkaisut kokoonpanon automatisointiin
Ratkaisut kokoonpanon automatisointiin

MeteMAN ® Kokoonpanosolu

LUE LISÄÄ
Joustavan valmistusjärjestelmän ( FMS ) kumppanina tai itsenäisenä soluna
• Akseleille ja muille kappaleille
• Osat vain sisään , lopputuote ulos
• Hallitse solua yhdestä paikasta
• Integroi MES- ja ERP-järjestelmiin
• FMS-yhteensopiva
TÄYSAUTOMAATTINEN MODULAARINEN RÄÄTÄLÖITÄVÄ
Metecno Oy | 020 741 5500 | sales @ metecno . fi | www . metecno . fi
” Ehkä asiakas on aiemmin käyttänyt useampaa työkalua reiän , upotuksen ja viisteen työstämiseen . Nyt samaan tehtävään saataisiin yksi erityistyökalu , jolloin työstöaika voisi puolittua ja konepajalle saataisiin lisää kannattavuutta . Erikoistyökalut Tanskan tuotannostamme saadaan 2 – 3 viikon toimitusajalla ”, Koski vakuuttaa .
Kyocera-Unimercon myynti-insinööri Olli Wikman arvioi , että oikein valitut työkalut kestävät työstöä 3 – 4 kertaa pitempään kuin väärät valinnat .
” Välillä asiakastapaamisilla törmätään siihen , että työstettävälle materiaalille käytetään vääriä geometrioita ja pinnoitteita .”
Wikmanin mukaan uusia Kyocera-Unimercon työkalumalleja testataan aluksi Japanin markkinoilla .
” Aina asiakkaat eivät tiedä , millaisia työkaluja tai teriä on jo tullut markkinoille . Teimme eräässä tapauksessa yhteistyötä oululaisen konepajan kanssa ja löysimme tuotantolinjalle työkalun , jonka käyttöikä oli entiseen verrattuna 1,5-kertainen ja joka silti maksoi entistä mallia vähemmän ”, Wikman selittää yhteistyön hyötyjä .
” Kun kilpailu konepajojen välillä on kovaa , kustannustehokkuuden parantaminen on tärkeää . Usein vähän kal­ liimpikin laadukas työkalu voi loppupeleissä tuoda konepajalle säästöjä .”
Laatunormeja tiukennettu Suomen markkinoille metalliteollisuuteen Kyocera­ Unimerco Tooling tuli vasta muutama vuosi sitten .
” Kun nyt olemme kierrelleet asiakkaiden luona , olemme saaneet hyvää palautetta siitä , että välitämme heistä ja tulemme konepajoille käymään . Juuri paikan päällä voimme paremmin päästä selville asiakkaan mahdollisista tarpeista ja samalla opastaa työkalujen huoltomahdollisuuksista .”
Kosken mukaan Suomessa työkaluja teroitetaan keskimäärin vähemmän kuin muualla maailmassa .
” Teemme pinnoitteet itse , joten työkaluja ei tarvitse lähettää kauemmaksi pinnoitettaviksi .”
” Työkalujen huollossa emme puhu teroituksesta , vaan käytämme termiä Re-New™ . Työkalulle huollon yhteydessä voidaan tehdä muun muassa paloitus , teroitus , pinnoitus , tarkistus ja tasapainotus , eli huollon jälkeen työkalu on kuin uudestaan uusi .” ” Meillä valmistettujen ja huollettujen työkalujen laatu ja tarkkuus ovat keskeisiä kysymyksiä . Olemme kehittäneet omat laatunormit , jotka ovat ISO-normeja tiukempia ”, Koski mainitsee .
2 / 2022 prometalli 25