prometalli 2/2022 | Page 23

Tulevaisuuden valmistusmenelmillä

MUUTAMME MAAILMAA

Uddeholmin teräkset mahdollistavat meille kaikille arkipäiväisten tuotteiden valmistamisen .
Teemme tämän kaiken kestävästi ja reilusti niin ihmisiä kuin ympäristöä kohtaan . Näin muutamme maailmaa myös tulevaisuudessa .
Haluatko kuulla lisää teräksistämme ja kestävän kehityksen tavoitteistamme ?
Ota yhteyttä : info @ uddeholm . fi p . 010 841 4900
KUVA : JR-TOOLS
” Melko usein toimimme niin , että autamme käyttäjiä löytämään tuotantoprosessiin juuri sopivat työkalut . Siitä on molemminpuolista hyötyä ”, Rönn korostaa .
” Tavoitteena on löytää optimaalisia työstömenetelmiä tai vaikkapa säätää leikkuunopeuksia toimivammiksi . Joskus voi käydä niinkin , että asiakas lähettää piirustukset ja kysyy järkevintä tapaa hankalan työstötehtävän oikeaan toteuttamiseen .” Tällaista voi sattua esimerkiksi silloin , kun työstettäväksi tulee harvinaisen monimuotoinen kappale , johon tarvitaan erilaisia ja muodoltaan vaihtelevia porauksia . Vaikkapa hydrauliikkalohkojen venttiilipesissä saattaa olla vaikeasti työstettäviä monitahoisia muotoja .
” Usein tämäntyyppisiin tilanteisiin voi löytyä uusi erikoistyökalu , jonka ansiosta ei tarvitse vaihtaa työkaluja koko ajan . Aikaa voi säästyä tuotantolinjalla paljonkin ”, Uusitalo pohtii .
Konseptit ja huolto entistä ehommiksi Rönn arvioi , että monesti työstöä saadaan tehostettua jo melko pienilläkin säädöillä .
” Meillä on laaja asiakaskunta . Vuosien mittaan vastaan on tullut monenlaisia ongelmatilanteita , mutta noin 50-vuotinen kokemuksemme auttaa niiden selvittelyssä .”
” Usein jo sopivat terävalinnat ja oikeat pinnoitukset helpottavat töitä konepajoilla . Yhteistyö on tärkeä kysymys , ja tiedonkulkukin auttaa asioita paljon ”, Rönn toteaa .
” Työkalutoimittajan pitää olla aktiivinen yhteistyökumppani , jotta prosesseja saadaan kehitettyä yhdessä ja pitkäjänteisesti . Koko ajan vähän parannetaan , jotta ei jäädä kehityksestä jälkeen . Kilpailukin pitää rattaat pyörimässä .”
” Toki kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia suomalaista ”, Rönn ja Uusitalo suosittavat .
” Työkaluhuolto lähialueella toimii laadukkaasti , nopeasti ja kilpailukykyisesti . Pyrimme kehittämään uniikkeja konseptikuvioita , joita konepajoilla arvostetaan ”, Rönn vakuuttaa .
2 / 2022 prometalli 23