Proje Dijital Kitapçık Türkçe | Page 13

Bu ekranda sınavımıza isim veriyoruz. Eğer SHARED yanındaki kodu arkadaşlarımızla paylaşırsak onlar da bizim sınavımızı kendi öğrencilerine uygularlar. Add Tag sekmesi hazırladığımız sınavın hangi Common Core standardıyla ilgili olduğunu belirtmemizi sağlar.
Öğrenciler sınavı uygularken ekran canlı olarak sizin ekranınızda görülüyor. Grup yarışmaları için Space Race ideal. Sınavınızı ve kaç grup yapacağınızı seçin. Quick Question seçeneği ile sorunuzu öğrencilere sözlü olarak sorun ve cevapları anında Socrative’ den alın. Quick Question seçeneği ile sorunuzu öğrencilere sözlü olarak sorun ve cevapları anında Socrative’ den alın.
15. WORDPRESS NEDİR?
WordPress, bir web günlüğü( blog) oluşturmak isteyen yada bir web sitesi oluşturarak firma yada kurum tanıtımı yapmak isteyenler için biçilmiş kaftandır. Çünkü bu saydığımız ihtiyaçlarda bir içerik yönetim sistemini( CMS) işaret etmektedir. Eğer bir yazılım uzmanı değilseniz yada kurmak istediğiniz web sitesinde sıra dışı özel sayfalar olmayacaksa, gereksiz yere para ödeyerek bir tasarım yaptırmanıza hiç gerek yoktur.
National Geographic magazin sayfasında, Dünyaca ünlü müzik kanalı MTV’ de haber sayfasında wordpress kullanıyor. Çünkü bu bloglarda akış çok hızlı sağlanır. Bizlerde öğretmenler olarak bu blog sistemini açıp velilerimizle sınıfımızla ilgili paylaşımları hızlı ve aktif şekilde çalışabiliriz.
https:// tr. wordpress. com / adresine girip kendinize bir kullanıcı adı ve şifresi almakla işe başlamalısınız.
16. PADLET NEDİR? NASIL YAPILIR?
Bir pano düşünün. Panoya istediğiniz gibi yazılar, resimler, videolar ekleyebildiğinizi hayal edin. Ve bunları istediğiniz zaman düzenlediğinizi, ayrıca bunların hepsinin öğrencilerinizle etkileşimli olarak yaptığınızı düşünün. Padlet tam da aradığınız araç işte.
Padlet aracılığıyla sanal bir pano oluşturup istediğiniz bilgileri bu panoya yazabilirsiniz. Ayrıca öğrencilerinizden fikirler alabilir, onlara beyin jimnastiği yaptırtabilir, listeler oluşturtabilir, bir tartışma ortamı yaratabilirsiniz. Üstelik hepsini ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Oluşturacağınız dijital panonun gizlilik ayarlarını değiştirebilir isterseniz sadece siz veya sadece sizin görmesini istediğiniz kişilere bu panoyu paylaşabilirsiniz.
Padleti Hangi Amaçlarla Kullanabiliriz? Kendi oluşturduğumuz dijital panoya çoklu olarak not eklemek için. Etkileşimi sayesinde tartışma platformu oluşturmak için. Beyin fırtınası oluşturmak istersek kullanabiliriz.
Padlet’ in ara yüzü sadedir. Padlet’ e giriş yapmak isterseniz eğer google hesabınızla, facebook hesabınızla ya da dilerseniz yeni bir hesap oluşturarak giriş yapabilirsiniz. Sağ üstte yer alan yeni padlete tıkladıktan sonra görmüş olduğunuz ekran açılıyor.“+” ikonuna tıkladıktan sonra açılan sayfa artık sizin sayfanız( duvarınız) oluyor. Sayfanızı düzenlemek isterseniz eğer sağda bulunan araçları kullanabilirsiniz.