prointerior 3/2023 | Page 64

ILMOITUS

HIILINEGATIIVISTEN TEKSTIILILAATTOJEN VALIKOIMA LAAJENEE

TEKSTI : MERJA MAUKONEN
Syyskuun alussa Suomen markkinoille lanseeratut hiilinegatiiviset tekstiililaatat tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia erilaisten tunnelmien luomiseen toimitiloihin ja julkisin tiloihin . Materiaaliteknologialtaan ainutlaatuiset hiilinegatiiviset tekstiililaatat ovat kulutuksenkestäviä ja parantavat tilan akustiikkaa .
Connected Ethos CE100 -tekstiililaatoissa on 32 värivaihtoehtoa . Hiilijalanjälki CQuestBioX-pohjalla -0,48 CO 2 eq / m ² ( EPD A1-A3 ).
Connected Ethos CE200 -tekstiililaatoilla voit suunnitella siirtymiä väristä toiseen . Hiilijalanjälki CQuestBioXpohjalla -0,31 CO 2 eq / m ² ( EPD A1-A3 ).
Mikrotuftattujen Touch of Timber -tekstiililankkujen puun kaarnaa muistuttava kuosi tuo luonnon sisätiloihin .
Hiilijalanjälki CQuestBioX-pohjalla -0,7 CO 2 eq / m ² ( EPD A1-A3 ).
LAATTAPISTE-PUKKILA TOI Suomen markkinoille syyskuun alussa laajan valikoiman Interfacen hiilinegatiivisia tekstiililaattoja . Hiilinegatiivisena on saatavilla 38 tuotesarjaa yhteensä 378 : ssa eri värissä , joten sisustuksellisia vaihtoehtoja on runsaasti .
Esimerkiksi keväällä lanseeratun Interface Connected Ethos -sarjan laatat voi tilata hiilinegatiivisina . Connected Ethos -tekstiililaattasarja on erittäin monipuolinen sisustustuote , jolla voi luoda erilaisia tunnelmia ja toteuttaa tiloihin vaikkapa polkuja .
” Sarjan elävännäköiseen kuosiin on haettu inspiraatiota kallioisilta rannoilta ja ruohikkoisilta rinteiltä , ja sarjassa on runsaasti viehättäviä luonnonläheisiä värivaihtoehtoja ”, kuvailee Laattapiste-Pukkilan tuotepäällikkö Iiris Keinänen .
Hiilinegatiivisuus saavutetaan ilman päästökompensaatioita Interfacen tekstiililaattojen hiilinegatiivisuus on saavutettu materiaaliteknologian keinoin pitkäjänteisen tuotekehitystyön tuloksena , joten laattojen raaka-aineet ja valmistus ovat hiilinegatiivisia ilman päästöhyvitystä .
” Interfacen hiilinegatiivisten laattojen tekstiiliosat valmistetaan sataprosenttisesti kierrätetystä polyamidilangasta . Tekstiililaattoihin vaihdetaan tilauksesta hiilinegatiivisuuden mahdollistava CQuestBioX-biokomposiittipohja vakiopohjan tilalle ”, Keinänen kertoo .
CQuestBioX-biokomposiittipohja ja kierrätyslanka yhdessä tekevät tuotteesta hiilinegatiivisen . Esimerkiksi Connected Ethos -tekstiililaattojen hiilijalanjälki on -0,48 kg CO 2 / m 2 CquestBioX-biokomposiittipohjalla , kun vakiopohjalla se on 3,16 kg CO 2 / m 2 .
Kaikkien tuotteiden EPD-ympäristöselosteet ovat saatavilla Laattapiste-Pukkilan verkkosivuilla . Selosteista löytyy kattavasti eriteltyinä tuotteiden ympäristövaikutukset , joten valinnan vaikutusta rakennuksen päästöihin on helpompi vertailla .
” Käyttöikänsä päätteeksi tekstiililaatat voidaan purkaa osiin ja käyttää uusien laattojen tai muiden tuotteiden raaka-aineena . Mikäli laatat ovat vielä hyväkuntoisia käytöstä poistettaessa , voivat ne saada uuden elämän uudessa kohteessa ”, Keinänen sanoo .
Hiilinegatiiviset tekstiililaatat sopivat vaativienkin kohteiden sisustukseen Vihreisiin arvoihin panostava Laattapiste-Pukkila kehittää jatkuvasti ympäristöystävällisen rakentamisen keinoja . Hiilinegatiiviset pintamateriaalit auttavat rakennusalaa kohti hiilineutraaliustavoitetta , ja ensimmäiset hiilinegatiiviset tekstiililaatat lanseerattiin jo vuonna 2021 .
” Tällöin lanseeratun Embodied Beauty -tekstiililaattasarjan japanilaisen minimalismin inspiroimat kuosit saivat erittäin hyvän vastaanoton , mutta suunnittelijat toivoivat hillityn harmaasävyisten tekstiililankkujen rinnalle muita värejä . Uusilla hiilinegatiivisilla vaihtoehdoilla vastataan suunnittelijoiden toiveisiin ”, kertoo Keinänen .
Hiilinegatiiviset tekstiililaatat on suunnattu etenkin toimitiloihin ja hotelleihin sekä akustiikaltaan vaativiin julkisiin kohteisiin kuten kouluihin ja kirjastoihin . Interfacen hiilinegatiiviset tekstiililaatat kestävät erittäin hyvin kovaa kulutusta ja luovat tilaan miellyttävän akustiikan .
Toimitilojen ja julkisten tilojen sisustukseen haetaan tällä hetkellä pehmeitä ja lämpimiä sävyjä kuten beigeä ja greigeä sekä erilaisia tehostevärejä kuten sinisen , vihreän sekä terrakotan sävyjä . Hiilinegatiivisten tuotesarjojen runsaat kuosi- ja värivaihtoehdot tuovat lukemattomia mahdollisuuksia näyttävien ja yksilöllisten sisustusten luomiseen . n
Lisätietoja : www . laattapiste . fi
64 prointerior 3 / 23