prointerior 3/2022 | Page 52

ILMOITUS

PINNOITE VIIMEISTELEE LATTIAN KESTÄVÄKSI JA HYGIEENISEKSI

TEKSTI : ARI MONONEN
ERILAISTEN LATTIAPINNOITTEIDEN käyttö on viime aikoina yleistynyt julkisessa rakentamisessa : sairaaloissa , kouluissa ja päiväkodeissa . Massalattioilla korvataan paljolti muovimattoja .
Muun muassa polyuretaanipinnoitteet ovat kehittyneet aiempaa käytettävämmiksi , joten niitä asennetaan lattioihin aiempaa enemmän .
Suomalainen lattiapinnoitusten asiantuntija Master Chemicals Oy perustettiin vuonna 2008 . Rakennuskemikaalien maahantuonti tuli mukaan yrityksen kuvioihin jo toiminnan alkuaikoina .
” Lattiapinnoite tekee lattian pitkäikäisemmäksi . Tuomme pinnoitteita pääasiassa Saksasta ”, kertoo Master Chemicalsin toimitusjohtaja Jussi Heinonen .
Pinnoitteita on monenlaisia ja niillä on erilaisia teknisiä ominaisuuksia . Pinnoitetyypit voidaan esimerkiksi jakaa itsesiliäviin ja hierrettäviin .
” Lattiapinnoitteen yksi keskeinen etu on mekaanisen rasituksen kesto . Pinnoite kestää mainiosti lämpöä , iskuja ja kemikaaleja ”, Heinonen muistuttaa .
Myös päästöttömyys on tärkeä kysymys . Monilla lattiapinnoitteilla on M1-sisäilmahyväksyntä .
Helppohoitoinen lattia Massalattiat ovat saumattomia rakenteita .
” Saumattomuuden ansiosta pinnoitteella saa tilaan yhtenäisen hygieenisen lattiapinnan ja eheän vaikutelman . Saumaton pinnoite mahdollistaa asioiden vaivattoman liikuttelun tilassa . Se parantaa lattian käyttömukavuutta ja helpottaa kunnossapitoa .”
Samalla tällaiset lattiat ovat muunneltavia . Vaikkapa pintaväriä voidaan vaihtaa lattian elinkaaren aikana .
” Sopivilla pinnoitteilla lattiapinta voidaan saada myös vesihöyryä läpäiseväksi tai kemikaaleja kestäväksi . Pinnoitteisiin on tullut uusia ominaisuuksia ja niitä myös kehitellään koko ajan lisää ”, vakuuttaa Heinonen .
Esimerkiksi Oulun sairaalan laajennusosan työmaalle on toimitettu vesihöyryn läpäisevää epoksilattiaa . Ratkaisu parantaa lattian hygieenisyyttä ja kosteudenhallintaa .
” Urakoitsija halusi käyttää nimenomaan Master Chemicalsin toimittamia lattiatuotteita . Olemme mukana saman työmaan jatkohankkeissakin ”, Heinonen mainitsee .
” Autamme suunnittelijoita , urakoitsijoita ja rakennusliikkeitä löytämään tilaan sopivimmat laatupinnoitteet , jotka luovat perustan hyvälle elämälle .” n
Lisätietoja : www . master-chemicals . fi

LASIKAITEET 52 prointerior 3 / 22

JA PORTAAT