prointerior 2/2023 | Page 39

ILMOITUS
TEKSTI : VANESSA TÖRNBLOM

ITÄMEREN VEHREÄ KEIDAS

MyStar vie laivamatkustamisen uudelle , elämykselliselle tasolle . Itämeren taika herää henkiin aisteja hivelevän vihersisustuksen avulla .
TALLINKIN MYSTAR-LAIVA aloitti liikennöinnin Helsinki-Tallinnavälillä joulukuussa 2022 . Uniikin laivan sisustussuunnittelun inspiraationa toimi yhtä uniikki Itämeri .
” Lähdimme toteuttamaan MyStarin vihersisustusta tilakokemus edellä arkkitehdin vision perusteella . Tavoitteena oli luoda kuhunkin julkiseen tilaan omanlaisensa tunnelma , joka sointuu saumattomasti yhteen muun sisustuksen kanssa ”, kertoo vihersisustusprojektista vastanneen Viherviisikko Oy : n operatiivinen johtaja ja vihersisustaja Kenneth Björklöf . Viherviisikko on pääkaupunkiseudulla toimiva vihersisustusalan pioneeri , jolla on yli 25 vuoden kokemus vihersisustuksista , piharakentamisesta ja kasvien ylläpidosta . MyStarin projektitiimiin kuului Björklöfin ohella vihersisustaja Merja Kurki ja asennustöistä vastanneet Tero Tukiainen ja Rene Dahlqvist . Projekti toteutettiin yhteistyössä laivan sisustussuunnittelusta vastanneen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co : n kanssa .
Kuvassa vasemmalta Tero Tukiainen , Kenneth Björklöf , Merja Kurki ja Rene Dahlqvist .
Ylväät palmut ja rehevät köynnökset johdattelevat luonnon äärelle MyStarin vihersisustus koostuu runsaasta määrästä erilaisia silkkiviherkasveja pienistä ruukku- ja köynnöskasveista palmuihin . Tiloissa on hyödynnetty mm . saniaisia , lyyraviikunoita sekä aloe- ja agavekasveja . Kasvit on istutettu kiintokalusteisiin ja ruukkuihin , joista osa sävytettiin laivan värimaailmaan sopiviksi . Kokonaisuuteen kuuluu myös muita elementtejä , kuten hyllyköihin ja seinille kiinnitettyjä design-maljakoita sekä sävytettyjä viinipulloja .
Luontokokemus on tuotu lähelle matkustajaa kautta laivan . Delight Buffetissa matkustajat voivat nauttia klassikkoherkuista kasvien ja vihreinä hehkuvien yrttikaappien ympäröimänä . Nordic Barin puolella lattiaja seinäkasvit sekä katosta rennosti roikkuvat kasviköynnökset täydentävät kullan , messingin ja hennon roosan sävyjä . Family Picnic -alueen katseenvangitsijana toimii pöydän keskellä oleva iso kahvipuu , jonka lehdet heijastuvat tilaan kattopeilin kautta . Työmatkailijoita palvelevan Business Loungen arvokkaan rauhoittava tunnelma on luotu messinkipilareihin kietoutuneiden köynnöskasvien avulla , jotka toimivat myös tilanjakajina . ” Laivan peräosassa sijaitseva valoisa , lasitettu Garden-alue kuuluu omiin suosikkeihini . Siellä matkustajat voivat ihastella merta ja viettää aikaa huojuvien palmujen ja liaanityyppisten amppeleiden ympäröimänä ”, Björklöf sanoo .
Vaativa projekti vaatii kokeneen tekijän Viherviisikko toteutti muutama vuosi sitten myös Tallinkin Megastar-laivan vihersisustuksen . Avomeren aallokoissa matkaava laiva asettaa omat vaatimuksensa sisustusratkaisujen käytännöllisyydelle ja turvallisuudelle .
” MyStarin vihersisustusprojekti oli palkitseva ja myös haastava projekti . Esimerkiksi tuotteiden paikallaan pysyvyys on varmistettu kiinteiden kattoamppeleiden ja muiden tarkasti harkittujen kiinnitysratkaisujen avulla . Meidän etumme on pitkä alan kokemus ja se , että toteutamme aina mitä lupaamme sovittuna ajankohtana ”, Björklöf vinkkaa .
Asennustyöt suoritettiin laivan kalustamisen asentamisesta vastanneen Merima Oy : n kanssa . Tyylikäs lopputulos huokuu eloisuutta , harmoniaa ja raikkautta . Kokonaisuus osoittaa , että viime vuosina suosiotaan räjähdysmäisesti kasvattanut vihersisustaminen sopii erinomaisesti kaikenlaisiin tiloihin viihtyvyyttä ja asiakaskokemusta parantamaan . n
Lisätietoja : www . viherviisikko . fi
2 / 23 prointerior 39