prointerior 2/2021 | Page 48

ILMOITUS

MONIPUOLINEN , LAADUKAS JA VASTUULLINEN – PURSON KOTIMAINEN ALUMIINISÄLEJÄRJESTELMÄ ON NÄYTTÄVÄ VALINTA POHJOISIIN OLOSUHTEISIIN

Julkisivu on rakennuksen käyntikortti , mutta pohjoisen vaihtuvissa sääoloissa se joutuu väistämättä koetukselle . Kun julkisivuun valitaan alumiininen sälejärjestelmä , lopputuloksena on näyttävä ulkoasu , jonka edustava ilme säilyy läpi koko elinkaaren .
” ALUMIINI ON luonnostaan korroosionkestävä materiaali , joten se kestää hyvin Suomen kaltaisissa kosteissa ja vaativissa sääolosuhteissa ”, kertoo Purson rakennusjärjestelmien avainasiakaspäällikkö Lauri Hautanen .
Laatu ja kestävyys eivät kuitenkaan tarkoita yksitoikkoisuutta . Alumiinisäleitä voidaan elävöittää erilaisilla pintakäsittelyillä ja esimerkiksi verhoilla puulla . Erilaisia ja eri muotoisia säleitä yhdistämällä saadaan aikaan uudenlaisia efektejä ja näyttäviä pintoja .
” Alumiini on monipuolinen materiaali , ja eri sälekokojen ja -muotojen suunnittelussa on hyvin pitkälti vapaat kädet . Lisää vaihtoehtoja tuo pintakäsittely kuten pulverimaalaus tai anodisointi . Hyvä ja tuore esimerkki on Tampereelle rakentuva Kansi ja Areena , johon olemme toteuttaneet säleitä hyvin joustavasti suunnittelijan toiveiden mukaan ”, Hautanen kertoo .
Purson säleet voidaan integroida myös Purson lasijulkisivujärjestelmiin esimerkiksi koristesäleiksi tai aurinkosuojaksi .
Vierailukeskus Joki , Turku .
Kotimainen alumiinisäle on vastuullinen valinta Arkkitehtuuri ja kiinteistökehitys pohjaavat yhä voimakkaammin vastuullisuuteen , eivätkä julkisivuratkaisut ole poikkeus . Valittujen tuotteiden kotimaisuusaste ja kiertotalouteen perustuvat ratkaisut ovat yhä tärkeämpiä tekijöitä , jotka on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa . Purson sälejärjestelmät kehitetään ja valmistetaan Suomessa Greenline-kierrätysalumiinista .
” Purson myynti ja tekninen tuki ovat lähellä asiakasta ja arkkitehtiä koko prosessin ajan , aina suunnittelusta asennuksiin ”, Hautanen kertoo .
Käyttökohteissa vain taivas rajana Purson sälejärjestelmän käyttökohteet ovat lähes rajattomat , sillä se sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin . Kokonaisten julkisivutoteutusten lisäksi sillä voidaan toteuttaa myös pienempiä kohteita kuten talon katolla sijaitsevan ilmanvaihtokoneen verhoilu .
Toimistotalo , Tanska .
Järjestelmä on kustannustehokas vaihtoehto ja nopea asentaa . Hautanen uskoo , että tulevaisuudessa etenkin suurien säleiden käyttö lisääntyy .
” Pursolla on mahdollisuus valmistaa isojakin säleitä , ja jonkin verran niitä on jo toimitettu . Uskon , että ne tulevat yleistymään tulevina vuosina , sillä niillä saa luotua julkisivuun vaikuttavuutta ja särmää . n
Tule kuulemaan lisää Purson alumiinisista julkisivusäleistä ! Lauri Hautanen esittelee Purson näyttäviä ratkaisuja webinaarissa 9.6.2021 klo 10 – 10.30 . Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www . purso . fi / webinaari .
Aleksanterinkaaren P-Talo , Porvoo .
Purso suunnittelee ja valmistaa alumiinituotteita ja -järjestelmiä , jotka näkyvät kaikkialla osana ihmisten ja yritysten arkea – tuotamme kestäviä ratkaisuja niin teollisuuteen , rakennusten julkisivuihin kuin valaistukseen . Yli 60-vuotias suomalainen perheyritys työllistää 550 henkeä . Purson liikevaihto oli 160 miljoonaa euroa vuonna 2019 .
48 prointerior 2 / 21