prointerior 2/2021 | Page 4

ILMOITUS

Antimikrobisia materiaaleja yhdessä käytettäviin tiloihin ja kalusteisiin

Aivastelua , yskää , niiskutusta , käheitä ääniä . Sen kuulee , kun flunssakausi ja muut mikrobit on saapunut toimistoon , kouluun tai ravintolaan . Käsien pesu ja tehokas siivoaminen ovat hyviä keinoja välttää virusten leviäminen , mutta tiesitkö , että myös kalusteet voivat ehkäistä flunssakierteen syntymistä ja vähentää sairauspoissaoloja ?
Muuttuneen tilanteen jälkeen maailma alkaa palautua normaalimpaan suuntaan . Monella on jo odotuksia toimistoon paluulle , mutta samalla herää ajatus sen turvallisuudesta . Työ- ja oppimisympäristöiltä sekä muilta julkisilta tiloilta vaaditaankin nyt enemmän ja työntekijät , koululaiset , asiakkaat sekä muut sidosryhmät tulee ottaa eri tavalla huomioon kuin aikaisemmin .
” COVID-19 näytti , että jo yksittäinen taudinaiheuttaja voi aiheuttaa laajan pandemian . Maailmassa on lisäksi monia mikrobeja ja bakteereja , joita vastaan tulemme taistelemaan . Virusten leviämistä voidaan kuitenkin estää antimikrobisten kalusteiden avulla ”, ISKUn kehityspäällikkö Kari Soljamo kertoo .
4 prointerior 2 / 21
Huomio kosketuspintoihin
Pandemia kohdisti yleisen huomion kosketuspintoihin . Kosketuspinnoilla on aina ollut olennainen rooli osana tartuntaketjuja . Äärimmillään ihminen saattaa levittää esimerkiksi norovirusta yhdeltä kosketuspinnalta jopa seitsemälle sitä seuraavalle puhtaalle pinnalle ( Pyrek , 2017 ).
Kädet ovatkin tartuntaketjun tärkein osa , sillä kädet kuljettavat virukset ja bakteerit pintojen lisäksi myös hengitystie-elimiin , kuten nenään , aiheuttaen infektion . Tutkimuksen mukaan ihminen koskettaa keskimäärin 23 kertaa kasvojaan tunnissa , pyöristettynä kerran kolmessa minuutissa tai 180 kertaa työpäivän aikana ( Yen Lee Angela Kwok , 2015 ).
Käsien kontaminoituessa infektiolle suodaan siis lukuisia mahdollisuuksia . ISKU + - antimikrobiset kalusteet eliminoivat mikrobit pinnaltaan väsymättä ja