prointerior 2/2021 | Page 24

kohteessa mukana | palstalla yhteistyökumppanimme kertovat toiminnastaan

PUUCOMP SAI SUPERCELLIN PELIHAHMOT POMPPIMAAN SEINILLÄ

TEKSTI : SAMI J . ANTEROINEN KUVA : SUPERCELL KUVAAJA : PASI SALMINEN
Supercellin uusi toimistorakennus Jätkäsaaressa on ainutlaatuinen luova kokonaisuus . Puun innovatiivinen käyttö sisustuksessa säväyttää kerta toisensa jälkeen – ja seinillä seikkailevat Supercellin omat pelihahmot tutuissa ympäristöissään .
PELIMAAILMAN SAI elämään Puucomp , pohjalainen pintarakentamisen asiantuntija . Toimitusjohtaja Kari Hallman Puucompista toteaa , että Puucompille oli kunnia-asia tuoda seinälevyissä näkyvät hahmot tyylillä esiin .
“ Ne ovat hienoja taideteoksia , jotka on poltettu laserilla ja jotka koostuvat useista levyistä ”, Hallman kuvailee .
Kyseessä on erikoisjoukkojen erikoiskeikka : jos joku mitta heittää millinkin , ei lopputulos toimi . ” Levyillä ja niiden teknisellä suunnittelulla on suuri rooli . Samoin on myös asennuksella ja sen laadulla ”, tietää Hallman . Supercell-kohteessa asennuksen on tehnyt Sisärakenne Isomäki Oy .
Poikkeuksellista oli sekin , että taideteoksilla on niin tuhdisti pintaalaa : yksittäisten taulujen sijaan toteutettiin kokonaisia seiniä . ” Yhteensä kuvapintaa tehtiin kymmenien neliöiden edestä .”
Rima taivaissa Puucomp toteutti sisäverhouksia jo Supercellin edelliseen toimistoon , joten jatko tuntui hyvältä . ” Nyt tehtiin taas päämajaa maailmanluokan luoville ammattilaisille ja halusimme , että meidän työmme jälki on samalla tasolla ”, Hallman toteaa .
Hallman näkee , että tällaisissa projekteissa Puucompin roolina on toimia suunnittelijan apuna sopivia rakenneratkaisuja ja materiaaleja etsittäessä .
” Tässä kohteessa hahmot on toteutettu arkkitehdin toiveiden mukaan vanerilevyille ja kiinnitetty taitavasti piilokiinnityksellä ”, Hallman taustoittaa .
Pelimaailmojen integrointi itse tilaan on onnistunut erittäin hyvin – missään ei ole ” päälleliimauksen ” tuntua , vaan kaikesta näkee , että kyseessä on nimenomaan loppuun asti ajateltu kokonaisuus .
” Sama innovatiivinen linja kulkee läpi talon ”, kehaisee Hallman Jätkäsaaren uutta maamerkkiä .
Loppukäyttäjä tiiviisti mukana prosessissa Hallmanin mukaan ei ole sattumaa , että koko rakennus on niin syvällä brändi-ilmeessä : Supercellin väki oli tiiviisti mukana työmaalla , ohjaamassa ja keskustelemassa läpi koko prosessin .
” Lopputulos oli se , että Supercell sai aivan varmasti sellaista jälkeä kuin halusi . Työmaalla oli hyvä fiilis ”, Hallman toteaa .
Puucompissa toteutetaan mielellään uniikkeja sisäverhousratkaisuja , jotka haastavat tekijätiimin – näin rima pysyy korkealla ja ammatillinen nälkä sopivana . ” Teemme säännöllisin väliajoin sellaista , mitä ei olla ennen tehty ”, vahvistaa Hallman .
Puucomp on monella tapaa monitoimija arkkitehtien ja urakoitsijoiden välillä .
“ Me linkitämme mukaan alakattourakoitsijat ja hoidamme käytännössä kommunikoinnin urakoitsijoihin päin . Me myös helpotamme lopputuloksen toteuttamista valmistamalla levyt yksilöllisesti työmaamittojen mukaan ”, kuvailee Hallman .
Kuninkaan palveluksessa Hallman muistuttaa , että arkkitehti ja suunnittelija vastaavat aina tilan ilmeestä ja tunnelmasta .
” Kun saamme heiltä piirustukset , on ne vielä jalostettava fyysisiksi tuotteiksi : levyiksi , pintakäsittelyiksi ja asennusratkaisuiksi . Siinä on paljon suunniteltavaa , jotta levyt saadaan istumaan saumattomasti yhteen . Puu on kuitenkin elävä materiaali ”, Hallman pohtii .
Puucompin juuret ovat viilupintaisten sisustuslevyjen suunnittelussa ja tuotannossa . Vuonna 1987 perustetun yrityksen lähtökohtana on aina ollut arkkitehdin idea . ” Haemme yksilölliset tekniset , logistiset ja asennusta helpottavat ratkaisut yhdessä rakennuskohdetta suunnittelevan arkkitehdin kanssa . Arkkitehti on meille kuningas .” n
24 prointerior 2 / 21