Programmaboekje Sliedrecht Sport 8 oktober 2022: H1 - Lycurgus | Page 3

VOORBESCHOUWING

HEREN 1 BELEEFT PITTIGE SEIZOENSOUVERTURE

Het wedstrijdprogramma voor Heren 1 had wat beter opgebouwd kunnen worden . Al kunnen we stellen dat dit geen garantie op succes is , kijkende naar de wereldkampioenschappen bij de dames . Sliedrecht Sport speelt , met een flink vernieuwde selectie , in de eerste paar competitieduels direct tegen enkele toppers . Tekst : Roy Kroon
Vorige week zaterdag wisten onze mannen nog niet te stunten in Doetinchem . Daarom willen de blauw-witten vanavond maar al te graag de eerste stunt van het seizoen noteren . Lycurgus uit Groningen is de tegenstander , die al flinke tijd in de top van het vaderlandse volleybal acteert . Een lastige opgave , zeker op papier . Toch zijn er dingen waar we hoop uit kunnen putten vanavond . Allereerst de seizoensopbouw . Ervaring leert inmiddels dat Sliedrecht Sport over het algemeen furieus van start gaat in het seizoen , om zo snel mogelijk zeker te zijn van deelname aan de kampioenspoule . Traditionele topteams bouwen hun seizoen vaak wat zorgvuldiger op en willen vooral in de kampioenspoule pieken .
Daarnaast de samenstelling van het team . Youri Ebbelaar , Luuk de Groot en Hugo van Veen zorgen voor flinke verjonging . Buitenlandse aanwinst Emanuel Driza is een grote onbekende en met Daan Haanappel hebben we een frivole en onberekenbare spelverdeler in huis gehaald . Oftewel : Het team zal , zeker in het begin , nog behoorlijk grillig spelen . Hoge pieken , diepe dalen . Wie weet zien we vanavond een flink hoge piek !
Tot slot , thuisvoordeel . Lycurgus heeft een lange reis achter de rug . Sporthal De Basis staat garant voor spektakel . Ook de aanwinsten zijn grotendeels publieksspelers . Een fraaie wisselwerking met het thuispubliek zou zomaar eens het extra steuntje in de rug kunnen zijn . Genoeg aanknopingspunten voor een fantastische openingswedstrijd in De Basis .
Ik heb er zin in . Jij ook ? Om 20.00 uur blaast scheidsrechter Daniel Jettkandt voor de eerste service .
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Hans van Wijngaarden
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023
3