Programmaboekje Sliedrecht Sport 30 oktober 2021: H1 - Orion | Page 3

Voorbeschouwing Sliedrecht Sport – Orion

‘ Nieuwe ronde , nieuwe kansen ’

Het is in de oktobermaand gelijk ‘ vol d ’ r op ’ voor de equipe van Paul van der Ven . De afgelopen weken stonden achtereenvolgens wedstrijden tegen Dynamo , Topvolleybal Limburg en Lycurgus op het programma . Aanstaande zaterdag mogen de mannen aantreden tegen Active Living Orion . Dit team heeft tot nu toe iedere keer de volle buit in de wacht weten te slepen . De Sliedrechters wonnen van Topvolleybal Limburg , maar kregen zowel tegen Dynamo als Lycurgus , na een goede openingsfase , het deksel op de neus . Zondag kwamen de blauw-witten goed uit de startblokken ( 25-23 ), maar in de sets daaropvolgend kwam Sliedrecht niet meer boven de twintig punten en keerde het onverrichter zake huiswaarts . Tekst : Ruben van Mourik
Komend weekend : nieuwe ronde , nieuwe kansen als Sliedrecht Sport aantreedt tegen Orion . De wedstrijden tussen Sliedrecht en Orion kunnen sinds de verhuizing naar De Basis steevast op spektakel rekenen . Vorig jaar nog werden de mannen uit Doetinchem nog door Sliedrecht uit de finale van het landskampioenschap gehouden . Dit jaar worden de kaarten opnieuw geschud .
Orion heeft net als vorig jaar een ijzersterk team met veel ervaring . In de zomer is Orion bovendien aangevuld met een aantal Scandinavische krachtpatsers . Daarnaast is ook geïnvesteerd in de jeugd . Beau Wortelboer is bijvoorbeeld zo ’ n groeibriljant waar we de komende jaren vast nog veel van gaan horen . Aan het roer staat een oude bekende : Dirk Sparidans . Dirk speelde tussen 2005 en 2007 bij Sliedrecht Sport . De teamweekenden met ‘ De Vrienden van Sliedrecht ’ in Heerlen , Tilburg , Groningen en Dublin maakten van hem een echte topsporter . Hij bouwde daarna een prachtige volleybalcarrière op . Dit is zijn eerste jaar als hoofdtrainer in de Nederlandse eredivisie . Welkom terug in Sliedrecht , Dirk !
Sliedrecht Sport is in de breedte gegroeid en versterkt . Naast de sterke spelers van vorig seizoen die het team steeds meer mogen dragen , heeft het team een kwaliteitsimpuls gekregen met de komst van onder andere Floris van Rekom en Erik van der Schaaf .
Het wordt een mooi avondje in De Basis . Blok uw agenda af voor zaterdagavond 20.00 uur . Vuurwerk gegarandeerd !
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Jorian Hak , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Pim Waslander
Sliedrecht Sport 2021 | 2022
3