Programmaboekje Sliedrecht Sport 3 mei 2022: D1 - Apollo 8 | Page 3

Voorbeschouwing

The last dance ?

In alle opzichten wordt de finaleserie van de play-offs in de Eredivisie dames een serie van afscheid nemen . Van de technische staf , van een groot aantal speelsters , van Carlijn in het bijzonder en mogelijk ook het einde van een tijdperk ? Zonder al te veel vooruit te kijken naar een volgend seizoen , zal vrijwel iedereen die betrokken is bij DIT dames 1 hun ‘ Last dance ’ schitterend willen afsluiten . Tekst : Roy Kroon
Na een toch wel knotsgek seizoen , zijn Apollo 8 en Sliedrecht Sport de laatste twee teams die over zijn gebleven in de strijd om de landstitel . Als je naar het reguliere seizoen kijkt ( Team 22 buiten beschouwing ) dan zijn het wel de twee teams die het meest constant hebben gepresteerd . Op Sliedrecht Sport werd al wel een beetje gerekend door de buitenwereld , maar van Apollo 8 is het toch weer knap . Het belooft een prachtige finaleserie te worden , waarbij gelijk aangetekend kan worden dat Apollo 8 het laatste team is dat van ‘ ons ’ Dames 1 heeft gewonnen . Een gelopen koers lijkt het dus allerminst en de meiden van de afzwaaiende Vera Koenen zullen dus wel degelijk op de toppen van hun kunnen moeten presteren .
Wellicht is het vanavond wel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen . Want de finale wordt in een best-of-three serie gespeeld . Zaterdag is de return in Borne . Mocht het gelijk staan , dan volgt op 14 mei de apotheose in onze eigen De Basis .
Het kan dus de laatste zijn . De laatste voor een groot aantal sterkhouders van dit Dames 1 . Naast de technische staf , nemen er ook een flink aantal meiden afscheid . Zonder Christie , Rochelle , Jolijn , Denise en Kirsten tekort te doen , gaat er toch bijzonder veel aandacht uit naar het afscheid van Carlijn . Carlijn begon in hetzelfde jaar in Dames 1 , als dat ik bij Heren 1 begon ( zo oud is ze dus al !) en nog altijd is ze van onschatbare waarde . Al eerder werd gememoreerd dat zij qua prijzen Sliedrechts meest succesvolle volleybalster ooit is , maar ik zou haar ongekende kwaliteiten nog wat groter willen maken . Misschien voor de kijkersvraag : Zijn er volleybalsters die met vier verschillende clubs landskampioen in Nederland is geworden ? Ik ken ze niet , maar wij zijn getuigen van het afscheid van wellicht wel de allerbeste Eredivisie-speelster ooit .
Ik gun Carlijn haar ‘ Last Dance ’. Ik gun haar de allerlaatste . HAAR allerlaatste . En bovenal gun ik haar het allerbeste in alles wat ze hierna gaat doen . We gaan haar missen ! En ik weet zeker dat ze Sliedrecht Sport ook gaat missen !
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Jorian Hak , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Peter Verheijen
Sliedrecht Sport 2021 | 2022
3