Programmaboekje Sliedrecht Sport 25 september 2021: Supercup | Page 3

Voorbeschouwing Supercup Sliedrecht Sport - Apollo 8

“ Wij gaan er hard voor strijden !”

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen 2021-2022 is er voor dames 1 van Sliedrecht Sport meteen één om een prijs . Inzet vandaag is de Supercup . Een duel tussen de landskampioen , Sliedrecht Sport , en de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen , Apollo 8 . Een duel tussen twee teams die het vorige volleybalseizoen afsloten met de strijd om de landstitel . Hierin won Sliedrecht Sport drie keer met 3-0 van de ploeg uit Borne .
Tekst : Edwin Koene
Sliedrecht Sport veroverde de Supercup al vijf keer . ‘’ Waarvan de laatste drie keer onder mijn leiding ’’, vult Vera Koenen , trainer-coach van Sliedrecht Sport , aan . Zij gaat op voor haar vierde seizoen in Sliedrecht . ‘’ Wij gaan er vol voor , maar we zijn gewaarschuwd . Dit doen we niet zo maar even . Vergeet niet dat wij de te kloppen ploeg zijn .’’ Een ploeg die een iets andere samenstelling heeft dan afgelopen seizoen .
Sliedrecht Sport nam afscheid van Fleur Savelkoel ( Team 22 TT Papendal ), Ana Rekar ( VV Utrecht ), Kirsten Knip ( Frankrijk ) en Maureen van der Woude ( Regio Zwolle ). Nieuw in de selectie zijn Eline de Haan ( dames 2 ) en Vera Mulder ( Team Eurosped ). Vera : ‘’ Eline is er één van de club . Mooi dat zij de stap heeft kunnen maken .’’ Pascalle Cnossen sloot afgelopen seizoen al vaker aan bij dames 1 en is nu vast aan de selectie toegevoegd .
VERRASSEN Vorig weekend oefende Sliedrecht nog tegen twee Belgische teams waaronder landskampioen Asterix . Vera : ‘’ Maar de afgelopen midweek stond bij ons in het teken van ‘ deload ’, ofwel het lichaam klaarmaken voor de Supercup . De speelsters moeten zich fit en fris voelen . Want het wordt een lang seizoen met extra teams erbij in de competitie . We zijn natuurlijk net begonnen . Het spel mag nog wisselvallig zijn . Over een paar maanden weten we echt
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Jorian Hak , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Pim Waslander
Sliedrecht Sport 2021 | 2022
3