Programmaboekje Sliedrecht Sport 22 oktober 2022: H1 - VoCASA | Page 3

VOORBESCHOUWING

‘ AAN ELKAAR GEWAAGD ’

Zaterdagavond betekent al jaren één ding binnen de dorpsgrenzen van Sliedrecht : Topvolleybal . Dit weekend is daar niks anders aan . De mannen van trainer / coach Martijn van Goeverden nemen het in Sporthal de Basis op tegen de paarse brigade uit Nijmegen : VoCASA . Twee ploegen die al jaren meedraaien in de Eredivisie en ook ieder jaar weer mikken op een stapje hoger . Wie het meeste progressie boekt ? Dat zal moeten blijken als de wedstrijd is gespeeld . Tekst : Steven van Mourik
Inmiddels zijn we drie wedstrijden onderweg en vindt Sliedrecht Sport zich terug op een teleurstellende elfde plaats . Een vertekend beeld zo vroeg in het seizoen , aangezien twee van de drie wedstrijden tegen traditionele favorieten Orion ( 3-0 verlies ) en Lycurgus ( 2-3 verlies ) waren . Afgelopen zondag werd er tegen het Limburgse VC Limax helaas een derde verliespartij aan toegevoegd . De eerste set werd met 25-21 gewonnen , maar de daaropvolgende sets bleek Limax de bovenliggende partij en zo bleven de punten in de meest zuidelijke provincie van het land .
De blik vooruit : Zoals gezegd komt VoCASA op bezoek in Sporthal De Basis . Een tegenstander waartegen vorig jaar ook de negatieve spiraal werd doorbroken . De mannen van coach Erik Gras staan op het achtste stek met drie punten uit evenveel wedstrijden . Afgelopen weekend verloren zij met 1-3 van Simplex SSS . Wellicht kan er een lijntje uitgegooid worden naar het trainersduo in Barneveld , Paul en Marnix . Zij zullen hun vorige club vast nog wel een warm hart toe dragen .
Sliedrecht zal sowieso een antwoord moeten hebben op Job Groenendaal . De diagonaalspeler van de Nijmegenaren voert met een totaal van 46 punten op dit moment het topscorersklassement aan . Onze eigen Youri Ebbelaar zit hem echter met 45 punten op de hielen . Volleybal is en blijft echter een teamsport en waar de eerder genoemde hardhitters aan elkaar gewaagd zijn , kan de rest van de opstelling het verschil maken .
Wat zeker het verschil maakt is u als publiek ! Ik hoop u allen daar te zien . Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal . Tot dan !
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Peter Verheijen
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 3