Programmaboekje Sliedrecht Sport 2 april 2022: Super Saturday | Page 3

Voorbeschouwing Sliedrecht Sport – Donki Sjot

Vandaag gaat het gebeuren !

Bijna 4 jaar na dato flikt Sliedrecht Sport het weer , het kampioenschap in de Topdivisie ligt voor het grijpen en deze keer gaat Heren 2 ermee aan de haal . Met 15 punten voorsprong op de nummer 2 Zaanstad en maar liefst 18 punten op de nummer 3 Volley Tilburg kan de welverdiende titel ons niet meer ontgaan . Tekst : Albert Stek
De selectie van trainer / coaches Frank Vlot en Egbert op ‘ t Hof is dit jaar een gezonde en strijdlustige combi van bergen ervaring en groot talent . Mannen die elkaar alles gunnen , maar als het erop aan komt ook eerlijk en bikkelhard naar elkaar zijn . Dit is de grote succesformule van het team . Neem bijvoorbeeld Michael van Leeuwe en Wessel Anker . Menig Eredivisiespeler is jaloers op hun volleybal-CV en menig Eredivisieteam is jaloers op hun kwaliteiten . Michael heeft 12 seizoenen lang de kar getrokken in het grote Heren 1 en iedereen kent hem als een speler waar je letterlijk en figuurlijk op kunt bouwen . Wessel Anker heeft als enige speler in Heren 2 gewoon een Eredivisietitel achter zijn naam staan . Heeft ondertussen een kleine gekregen , traint veel minder dan hij gewend is , maar hij is van groots belang voor dit team . Zijn ervaring , kennis en natuurlijk kwaliteiten brengen vooral de jonkies in het team naar grote hoogte . En als we het over die jonkies hebben dan hebben we het automatisch over de talenten van Heren 2 . Iedereen heeft ‘ m de afgelopen maanden wel voorbij zien vliegen , Youri Ebbelaar . Het grootste talent van de club zorgt ervoor dat iedere tegenstander letterlijk en figuurlijk wegduikt . Er zit een goede kop op en als die zijn aandacht even verliest … dan zijn daar altijd de mannen met ervaring ! Ook de derde telg uit de De Groot familie is er eentje om in de gaten te houden . Luuk is volop in ontwikkeling , maakt iedere training stappen en heeft nu al pass- en verdedigingskwaliteiten waar je u tegen zegt . Aan boord gaan bij het blauw met witte vlaggenschip is een kwestie van tijd voor deze jongens !
We weten wat ons vandaag te doen staat . Winnen met 3-0 of 3-1 zorgt ervoor dat wij kampioen van de Topdivisie zijn . Alles wat de Nevobo de afgelopen tijd heeft bedacht en online heeft geslingerd laten we compleet links van ons liggen . Wij worden kampioen en dat zal iedereen weten ook !
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Jorian Hak , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Pim Waslander
Sliedrecht Sport 2021 | 2022
3