Programmaboekje Sliedrecht Sport 2 april 2022: Super Saturday | Page 12

Voorbeschouwing Sliedrecht Sport Dames 1 – Regio Zwolle Dames 1

Herinneringen

Afgelopen week werd ik gebeld door Arco Bomgaars , de sportjournalist van het AD / Dordtenaar . Hij vroeg mij herinneringen op te halen aan het eerste Landskampioenschap van Sliedrecht Sport . Dit was namelijk gisteren tien jaar geleden !
Tekst : Nienke de Waard
Zonder moeite kon ik bepaalde momenten weer terughalen . De bomvolle Snekersporthal met voornamelijk Sliedrecht supporters , het goede gevoel met gezonde spanning vooraf en natuurlijk het laatste punt .
Al tien jaar lang staat Sliedrecht Sport aan de top en is het ( een van ) dé club ( s ) waar je als volleybalster voor wilt spelen ! Natuurlijk speel je wedstrijden die je het liefst zo snel mogelijk wilt vergeten en zijn er wedstrijden die je je na tien jaar weer zo voor je kunt halen .
Naast de mooie momenten , zijn er ook wedstrijden met een bittere nasmaak , ook die vergeet je ( helaas ) niet . Zo heeft Zwolle ons destijds een aantal flinke katers bezorgd . Op één of andere manier hadden wij het toen in die sporthal vaak lastig .
Zwolle draait de laatste jaren goede seizoenen . Meespelen om de landstitel lijkt nog een stap te ver , maar een stabiele ploeg in het linker rijtje is het zeker ! Met nog twee wedstrijden te gaan zal Sliedrecht Sport er alles aan doen om een zo goed mogelijke uitgangspositie te creëren . Dit jaar geen Kampioenspoule , maar ‘ ouderwets ’ de nummer 1 tegen 8 , 2 tegen 7 , enzovoorts .
In de eerste ronde van de play-off zullen ze elkaar nog niet tegenkomen , maar wie weet in de volgende ronde ? Dan is een goede herinnering in je achterhoofd altijd lekker !
Sliedrecht Sport 2021 | 2022
7