Programmaboekje Sliedrecht Sport 19 november 2022: D1 - Sudosa-Desto | Page 12

FOTO VAN DE WEEK
Foto : Pim Waslander
In deze rubriek in het programmaboekje zoeken wij wekelijks naar een mooie , bijzondere , gekke of unieke foto uit ons archief . Deze keer blikken we terug op een foto van 9 mei 2018 met … Annemiek Manschot .
“ Daar heb ik hele goede herinneringen aan . We stonden met 2-1 voor in de finale om het landskampioenschap tegen Alterno . Een spannende reeks . Luttele minuten voor de wedstrijd begon , bleek de rugblessure van Lynn op te spelen , waardoor niet zij , maar ik ging spelen . Dat was zo kort dag ; ik had geen tijd om zenuwachtig te zijn . Meteen erin en spelen … Het ging erg lekker . We wonnen die wedstrijd en daardoor ook meteen de titel . Prachtig !”
In het daaropvolgende seizoen bleek er helaas geen plek voor haar te zijn in de Dames 1- selectie en vertrok ze naar FAST . Daarna volgden een aantal seizoenen Topdivisie bij VoCASA . Het eerste half jaar van 2022 studeerde ze in Spanje , maar na terugkomst polste Anke van As haar al snel om als midden bij Dames 3 aan te sluiten . “ Eerst ‘ nee ’ gezegd , maar ja … begon toch te kriebelen , dus nu weer in het blauw-wit . Een erg leuk team . Veel jonge speelsters die nog een stap kunnen en willen maken . En Mariska , Anke , Lisette en mijzelf . We noemen ons ‘ de oudjes ’.”
Overigens zal Annemiek het seizoen niet in Sliedrechtse dienst afmaken , is de verwachting . In februari staat een meer definitief vertrek naar Barcelona en omstreken op het programma . En geef haar eens ongelijk …...
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 7
BUITEN HET VELD Sliedrecht Sport heeft vele trouwe vrijwilli- gers, die met elkaar heel veel werk verrichten. In dit boekje zetten we regelmatig één van deze vrijwilligers in de ‘spotlight’. Naam: Theo Boogaard Leeftijd: 51 jaar Welke taak/taken doe jij bij Sliedrecht Sport? “Ik help met opbouwen voor de wedstrijden van Dames 1 en 2 en Heren 1 en 2. Ik zet de reclameborden neer, ik help met tellen en soms draai ik plaatjes.’’ Wat doe je in het dagelijks leven? “Ik werk bij Installatiebedrijf Van der Leun. We werken met metaal. Ik ben aan het slijpen, boren, gaten maken en zagen.’’ Als je een dag voorzitter van Sliedrecht Sport was, wat zou je dan als eerste doen? “Als ik Cees was, dan zou ik lekker een keer meespelen met Heren 1.’’ Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt bij Sliedrecht Sport? “Dat Dames 1 landskampioen werd, vond ik heel bijzonder.’’ Wat vind je het leukst aan jouw vrijwilligers- werk bij Sliedrecht Sport? “Ik vind plaatjes draaien het leukst. Maar ook kijken en praten met de spelers en speelsters. Met Jesper van Heren 1 maak ik altijd een praatje. En het is leuk dat ik zo ook wat te doen heb.’’ 12 SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 Zonder vrijwilligers kan Sliedrecht Sport niet bestaan. Maar daarnaast is het gewoon ook echt heel erg leuk om je, met elkaar, in te zetten voor jouw club of de club waar je kind speelt. Sterker nog, eigenlijk zou elk lid (of één van de ouders) één vrijwilligerstaak op zich moeten nemen. Met elkaar is het licht werk en beleven we nog meer plezier. Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger kijk dan op de site bij ‘Leden-Vrijwilligers’ of mail even naar [email protected]. Er is voor iedereen iets te doen: op verschillende niveaus, of je veel of wei- nig tijd hebt en geen of veel verstand van volleybal. Meld je aan en doe mee! SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 13