Programmaboekje Sliedrecht Sport 16 april 2022: Super Saturday | Page 22

Voorbeschouwing Beker

Niets is zeker in de Beker

Op 1 april was het exact tien jaar geleden dat de dames van Sliedrecht Sport de eerste landstitel in de wacht sleepten . In Sneek werd in de vierde wedstrijd een beslissende 3-1 zege geboekt in een kolkende sporthal met heel veel blauw-wit op de tribunes . Daarmee was het nog niet klaar want op zondag 22 april 2012 werd ook nog eens , ook voor de eerste keer , de Nationale Beker veroverd .
Tekst : Carel van Rijsbergen
Nu , tien jaar later , staan de dames aan de vooravond om opnieuw te strijd aan te gaan in de Bekerfinale . Op zondag 18 april wordt deze in Ede gespeeld met als tegenstander VV Utrecht . Wie tien jaar geleden de uitspraak had durven doen dat dit de negende bekerfinale van een vijfvoudig bekerkampioen zou zijn , zou meewarig zijn aangekeken . Maar het is inmiddels een feit en dat niet alleen … In het afgelopen decennium werden er ook nog eens vijf extra landskampioenschappen binnengehaald en werd zes keer de Supercup gewonnen . De prijzenkast is op dit moment door deze successen gevuld met zeventien trofeeën !
In de afgelopen zes jaar ontbrak Sliedrecht Sport slechts één keer in de finale en dat was , vanwege een corona-uitbraak binnen het team , vorig seizoen . Vanaf seizoen 16 / 17 waren de Sliedrechtsen steevast van de partij en in de vier gespeelde finales werd er één keer verloren ( van Sneek in 2017 ) en kon drie keer de Beker omhoog gehouden worden en in de bus mee terug naar Sliedrecht .
Met dat doel zal op zondag 18 april ook de strijd worden aangegaan in Ede . Voor de Utrechtse tegenstander is het de vuurdoop in een Bekerfinale . Nog nooit eerder wist de ploeg van Ana Rekar de bekerfinale te bereiken en daarmee bewijst het Bekertoernooi opnieuw de uitspraak ‘ niets is zeker in de Beker ’.
De Utrechtse dames versloegen in eigen huis in de halve finale verrassend Bekerwinnaar Apollo in een zinderende vijfsetter na een 0-2 achterstand . In de derde set werden nog drie Bornse matchpoints voorkomen en kwam de ommekeer . Sliedrecht Sport rekende in aanloop naar de finale knap af met Sneek ( kwartfinale ) en Zwolle ( halve finale ) en liet zich door deze twee rivalen niet verrassen .
12 Sliedrecht Sport 2021 | 2022