Programmaboekje 3 december 2022 D1-Apollo 8 | Page 7

FOTO VAN DE WEEK
In deze rubriek in het programmaboekje zoeken wij wekelijks naar een mooie , bijzondere , gekke of unieke foto uit ons archief .
Deze keer een toepasselijk plaatje uit het verleden , te weten 24 april 2021 . Op die dag werd Sliedrecht Sport kampioen door thuis met 3-0 Apollo 8 te verslaan in de finaleserie . Sinds de entree van de Bornesen in de Eredivisie ( seizoen 2018-2019 ) hebben de rood-zwarten zestien keer tegen onze blauw-witten gespeeld . Wij wonnen daar maar liefst veertien duels van , waarvan een bekerfinale , twee Supercups en twee finales om het landskampioenschap ,… op één van die wedstrijden na ( 3-1 ), allemaal met 3-0 .
“ Apollo is ook echt zo ’ n ploeg die je motiveert om er vol in te gaan ”, licht Carlijn Ghijssen- Jans toe . “ Dat kwam mede omdat wij altijd het idee hadden dat als we de druk er goed opzetten , zij daar niet tegen bestand waren . Dan kwamen ze niet in hun spel en dat gaf ons als team juist vleugeltjes .”
“ Aan de wedstrijd van de foto heb ik niet zo veel herinneringen meer . Wel aan de halve finale in de Beker van 2019-2020 . Toen wonnen we uit met 2-3 , nadat zij ook een paar matchpoints hadden gehad . Dat was echt wel vet !”
Op de goed getimede foto van Peter Verheijen speelt , behalve Carlijn , spelverdeelster Kim Klein Lankhorst de hoofdrol ; alhoewel iets minder triomfantelijk dan onze oud-teamcaptain .
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 7