Programmaboekje 3 december 2022 D1-Apollo 8 | Page 3

VOORBESCHOUWING

FOCUS

Het is in de sport een bekend fenomeen , een goede prestatie leveren na een Europacupwedstrijd is en blijft toch een lastige klus . Een vorm van “ bewijs ” zagen we in het afgelopen weekend terug in de uitslagen , zowel onze eigen dames als mede Europacupdeelnemer Apollo hadden het lastig in hun wedstrijden tegen respectievelijk Dynamo en Eurosped . In beide gevallen werd het een benauwde 3-2 zege .
Tekst : Carel van Rijsbergen
Het spelen van Europese wedstrijden vergt het nodige van speelsters en staf . De aanloop ernaar toe is een hele andere dan bij competitiewedstrijden , de voorbereiding daarmee ook . Een onbekende tegenstander waar je je op in moet stellen , het reizen bij een uitwedstrijd en de ambiance rondom de wedstrijden maken het allemaal anders en intenser .
Direct na het spelen van je Europese wedstrijd moet dan de knop weer om en de focus richting je nieuwe tegenstander . Dat kan dan vaak pas vanaf donderdag of zelfs vrijdag ( in verband met je terugreis ). En dat is even iets anders dan dat je een volle week kunt trainen en je je volledig kunt concentreren op één tegenstander .
Vandaag staan er twee ploegen op het veld die een dergelijke Europese week achter de rug hebben ( en in de benen ). Beide hebben dus na hun Europese avontuur de focus pas laat kunnen verleggen naar de wedstrijd van vandaag .
Wie gaat daar het beste mee om en heeft het vizier alweer scherp staan ? We gaan het zien vanavond . Geniet van een mooie wedstrijd !
Foto : Pim Waslander
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Pim Waslander
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 3