Programmaboekje 3 december 2022 D1-Apollo 8 | Page 10

BUITEN HET VELD
Sliedrecht Sport heeft vele trouwe vrijwilligers , die met elkaar heel veel werk verrichten . In dit boekje zetten we regelmatig één van deze vrijwilligers in de ‘ spotlight ’.
Naam : Lobke Zwartbol-van Jaarsveld Leeftijd : “ Al een heleboel jaren 30 .”
Welke taak / taken doe jij bij Sliedrecht Sport ? “ Ik help met de trainingen van CMV en bij activiteiten voor de jeugd .”
Wat doe je in het dagelijks leven ? “ Ik ben docent op het VMBO , bij het Griendencollege in Sliedrecht .’’
Als je een dag voorzitter van Sliedrecht Sport was , wat zou je dan als eerste doen ? “ Leuke teambuildingsactiviteiten organiseren voor de C en B jeugd .’’ : - )
Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt bij Sliedrecht Sport ? “ Het leukste vond ik toen mijn zoontje Finn Mini van de Week mocht zijn . Dat vind ik echt zo leuk geregeld voor die kinderen . Daar kan ik van genieten .’’
Wat vind je het leukst aan jouw vrijwilligerswerk bij Sliedrecht Sport ? “ De interactie met de kinderen . En de gezelligheid .’’
Zonder vrijwilligers kan Sliedrecht Sport niet bestaan . Maar daarnaast is het gewoon ook echt heel erg leuk om je , met elkaar , in te zetten voor jouw club of de club waar je kind speelt . Sterker nog , eigenlijk zou elk lid ( of één van de ouders ) één vrijwilligerstaak op zich moeten nemen . Met elkaar is het licht werk en beleven we nog meer plezier . Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger kijk dan op de site bij ‘ Leden- Vrijwilligers ’ of mail even naar vrijwilligers @ sliedrechtsport . nl .
Er is voor iedereen iets te doen : op verschillende niveaus , of je veel of weinig tijd hebt en geen of veel verstand van volleybal . Meld je aan en doe mee !
6 SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023
KAMPIOEOEOEOEOEOEOEONEN Afgelopen zaterdag kon MC1 kampioen worden, maar daar was enig rekenwerk voor nodig. Zelf winnen met 4-0 en dan puntverlies bij de achtervolgers.Ook een kampioen bij de senioren. Van harte gefeliciteerd voor Dames 12, dat in de Derde klasse uitkomt en waar eveneens met ‘twee helften per seizoen’ wordt gespeeld. Laten die nou tegen elkaar spelen en er 3-2 van maken... Daarvoor had het team van trainer-coach Sara van de Weg al de benodigde 4-0 overwinning in eigen De Basis gescoord tegen de buurtjes van Next uit Dordrecht.Met slechts één setje verlies in de voorgaande wedstrijden mag dit team zich overtuigend kampioen noemen. Oftewel, hulde voor Milou van Dijk, Marrit van Wijgerden, Benthe Vogel, Femke Seesing, Charlotte Plenk, Sam van de Weg, Demi Zuur, Esmee Zuur en Sophie Bruning. Zij zijn met recht de eerste kampioen van dit seizoen. In dit geval van de eerste helft van de Eerste klasse. Felicitaties voor Miranda Bal, Ineke Boer, Marjolein Bons, Jennifer Koster, Wilja Slieker, Krista Verhaar, Diane Versluis, Margo van Wingerden, Ada Kroezen, Wendy ’t Hart en trainer Onno Bal. Qua timing scheelde het niet veel met Meiden C1, maar afgelopen zaterdag was het ook Jongens C1 dat het kampioenschap pakte. JC1 is overigens één van onze ‘hybride’ teams van Sliedrecht; met zowel meiden als jongens in de ploeg. Het team van trainer-coaches Bas de Groot en Martijn van der Valk had nog drie sets nodig om zich kampioen van de Hoofdklasse te mogen noemen. Die sets én het kampioenschap werden meteen binnengehaald in de eerste drie doorlopen van de wedstrijd. De ontlading daarna zorgde ervoor dat ook Taurus een setje kon pakken en de eindstand 3-1 werd. Dat mocht de pret echter niet drukken voor Vic Westgeest, Thijs den Boer, Olivier Ligthart, Fenna van der Valk, Tirsa van der Valk, Doortje Kros, Kwintijn Ligthart, Thijs de Waard en Tibo Visser. Gefeliciteerd! 10 SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 11