Programmaboekje 26 november 2022 H1 - Dynamo | Page 3

VOORBESCHOUWING

WIE ZIT ER MORGEN VROLIJK AAN HET ONTBIJT ?

Als ik deze terugblik / voorbeschouwing schrijf is het maandag 21 november . Vijf dagen geleden dus . Ik ben nog aan het bijkomen van de verrassende uitslagen van afgelopen zaterdag . Limax komt met de schrik vrij tegen het Talentteam ( 2-3 ), nummer laatst ZVH verslaat Orion ( 3-2 ) en het SSS van Paul en Marnix verslaat Dynamo ( 3-1 ). In Houten zag ik Sliedrecht Sport na een draak van een wedstrijd helaas nipt onderuit gaan tegen Taurus ( 3-2 ). Inmiddels zijn er woensdagavond nog vier wedstrijden gespeeld . Ik verwacht hierbij niet weer verrassende uitslagen . Tekst : Edwin Koene
Dan vanavond . De huidige landskampioen en titelkandidaat komt op bezoek in de Basis . Draisma Dynamo uit Apeldoorn . Met aan het roer twee zeer ervaren mannen : coach Redbad Strikwerda en zijn assistent Ivo Martinovic . Die zullen afgelopen zondag toch niet heel vrolijk aan het ontbijt hebben gezeten . Want de nederlaag tegen SSS was de tweede op rij . Een week eerder deed VoCASA namelijk wat niemand voor mogelijk hield . Na een 2-0 achterstand klopte het Dynamo in het eigen Omnisport met 2-3 . Ongekend . Dat verwacht je niet . Zeker gezien de woorden van Strikwerda tijdens de eerste uitzending van het programma Tijd voor Volleybal ( zie You Tube ). “ Ik heb een groep met daarin elf potentiële internationals . Tien jonge spelers en één dertiger , Ramon Martinez , die overigens nooit is ‘ gezien ’. En van dit potentieel moeten er volgende zomer minimaal twee , Joris Berkhout en Sjors Tijhuis , op Papendal instromen ’’, aldus Strikwerda .
Zo , dan weet u meteen op welke spelers u moet letten . Als we kijken naar de aanvallende prestaties in de eredivisie , dan komen we de eerste speler van Dynamo pas tegen op plaats 22 : Martijn Brilhuis met 60 gescoorde punten . Ter info , ‘ onze ’ Youri staat daarin knap tweede met 86 punten . Blokkerend daarentegen lijkt Dynamo het beter voor elkaar te hebben dan Sliedrecht Sport . Voor ‘ onze ’ spelverdeler Daan Haanappel is het een weerzien met oude bekenden . Hij maakte in de zomer immers de overstap van Apeldoorn naar Sliedrecht . Daan zal coach Martijn vast nog wel hebben kunnen voorzien van nuttige tips voor dit duel .
Kunnen ‘ onze ’ mannen vanavond verrassen ? Zit er een stuntje in ? Of hebben Strikwerda en consorten na het midweekse uitstapje in en tegen Huizen de boel weer op de rit ? Ik ben benieuwd wie er morgen vrolijk aan het ontbijt zit ?
Veel kijkplezier !
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Hans van Wijngaarden
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 3