Programmaboekje 23 december 2022 SUPERCUP: D1 - VV Utrecht | Page 3

VOORBESCHOUWING
De Supercup is dit seizoen niet de ouverture van de competitie . Door deze wedstrijd halverwege het volleybaljaar te plaatsen , krijgt het deels een andere waarde ; ook qua voorbereiding , beleving en gevoel . Maar aan de andere kant is de Supercup ook dit seizoen weer de eerste kans op een prijs . Een prijs die er ook gewoon toe doet ! Tekst : Vera Koenen
Goed om te zien is dat de Supercup een spannende strijd gaat worden , want het gaat tussen de nummers 1 en 2 van de competitie . Het bijzondere is dat VV Utrecht ineens beschikt over ervaren speelsters , die vaker finales hebben gespeeld . Terwijl Sliedrecht Sport nu veel jonge meiden erbij heeft gekregen die juist heel graag prijzen willen winnen en om die reden naar Sliedrecht zijn gegaan .
Het spelen van de Supercup is heel wat anders dan spelen tegen elkaar voor de competitie . Het is alles of niks : no guts no glory ! Het is daarnaast een mentaal dingetje voor beide teams om twee keer in een week tegen elkaar te spelen .
Qua niveau doen beide teams niet voor elkaar onder , dus het wordt een spannende strijd waarbij het team met de minste eigen fouten , de grootste wil om te winnen en die het meest stressbestendig is , wint . VV Utrecht zal lessen geleerd hebben van de nederlaag tegen Sliedrecht en is zeer gebrand op het behalen van een beter niveau . De club uit Utrecht zal vanzelfsprekend bijzonder ‘ eager ’ zijn om de eerste prijs in de clubhistorie binnen te slepen .
Voor het team van Sliedrecht is het ook de eerste kans om een prijs te pakken en zij zullen er gebrand op zijn om dat in De Basis te doen . Het zou mooi zijn als de nieuwe garde , met Jolijn en Emma voorop , dit nieuwe Sliedrecht-team naar de overwinning kan leiden .
Foto : Pim Waslander
COLOFON
Redactie : Rick van de Weg , Diane Versluis , Karin Beenen Copyright : Sliedrecht Sport
Layout : Havana Orange - John Bijkerk Druk : Drukkerij Van den Dool Foto omslag : Peter Verheijen
SLIEDRECHT SPORT 2022 | 2023 3