Programmaboekje 18 januari 2023 Europacup: D1 - Holte IF | Page 24

Foto : CEV
In de tweede set ging het tot 8-9 gelijk op ( na 5-8 ). In twee servebeurten en met punten van Iris Vos , Jolijn de Haan en Louise Bijlsma liep Sliedrecht uit naar de 9-15 tussenstand . Daarmee was het verschil gemaakt , op 13-18 volgde de serie naar 13-22 . De set werd met een ruime 16-25 beslist . Sliedrecht stond op 0-2 .
Holte IF knokte voor setwinst om in de wedstrijd te blijven en wist in de derde set tot aan 10-9 goed partij te bieden . Daarna scoorde Sliedrecht Sport steeds op eigen serve en met Ellemijn Stevens aan de opslag werd het puntje achterstand naar 10-12 getild , vervolgens naar 11-14 en met scores van Louise Bijlsma daarna naar 13-17 . De Nederlandse kampioen had opnieuw het gaatje geslagen en gaf dit verschil niet meer weg . Via 15-20 en 18-23 werd de handvol punten voorsprong naar de 20-25 en 0-3 zege gebracht .
Sliedrecht behaalde het meeste voordeel uit blokpunten en aces . Met de 4 om 11 blokpunten en de 5 om 8 directe punten bij de opslag leverde dat per saldo tien punten voordeel op . Jolijn de Haan werd met 15 punten topscorer . Louise Bijlsma maakte er 13 en Iris Vos liet er 12 noteren .
Volgende week woensdag is de return , dan heeft Sliedrecht aan twee sets voldoende voor de kwartfinale . Mogelijk is het Italiaanse Chieri ’ 76 daarin de volgende tegenstander , zij wonnen het thuisduel tegen Panathinaikos van Maret Grothues met 3-0 .