Programa de ma Alicia de Larrocha Programa de ma Alicia de Larrocha

Marató Pianística
Els setanta-quatre anys de trajectòria artística d ' Alícia de Larrocha -des de la seva presentació en públic , el 1929 , fins al comiat dels escenaris , el 2003- van deixar un llegat que ha quedat palès en diversos àmbits :
L ’ Auditori — Sala Oriol Martorell
Diumenge , 26 de novembre de 2023 — 16h
Un dels més rellevants és el seu fons documental que està concentrat a l ' Arxiu Alícia de Larrocha , creat gràcies a la família de la pianista , que es va encarregar de conservar-ho tot . L ’ arxiu es pot consultar per Internet i , presencialment , prèvia cita .
Encara que només s ’ hi va poder dedicar en períodes determinats , pel que fa a la docència , va deixar empremta en pianistes que van estudiar amb ella , tant a l ’ Acadèmia Marshall com en altres indrets . Avui tenim una representació d ' aquests i d ' altres que , encara que no hi van treballar i potser ni la van conèixer personalment , s ' han volgut sumar a aquest homenatge ja que la tenen com a referència , no només com a pianista , sinó també pels seus valors personals , com ara la discreció , la humilitat i l ' honestedat .
Les obres que escoltarem avui han estat escollides pels mateixos pianistes i volen ser una mostra de la varietat de repertori que tenia Alícia de Larrocha .
El meu agraïment més sincer a tots els participants en aquesta marató , inclosos aquells que , encara que volien ser-hi , no han pogut .
Alícia Torra de Larrocha Comissària de l ’ Any Alícia de Larrocha

Marató Pianística