Pioniers Magazine oktober/ november/ december 2017 Thema: Taboes | Page 40

Inspirerende#vergaderplekken

WWW.PIONIERSMAGAZINE.NL

Waarin ben jij een pionier en waarin onderscheid jouw organisatie zich?

Ik ben een veelzijdig persoon. Voel me ‘Levenskunstenaar’. Ik schilder op een enorm doek, sta als actrice op een groot toneel en elke dag schrijf ik een stukje verder aan mijn levensverhaal. Ik verzamel kleuren, geuren, geluiden en gedachten en kook daarmee verbluffende gerechten. Inmiddels sta ik beter bekend als ‘Wildevrouw,’; tevens de titel van een boek dat ik heb uitgebracht. Wildevrouw staat voor authenticiteit en verbinding. Mijn huidige werkzaamheden bestaan uit het inspireren van vrouwen om de Wildevrouw in zichzelf te bevrijden.

Dat doe ik door middel van online trainingen, workshops, lezingen en één-op-één- empowermentgesprekken. Inmiddels is er een ware movement ontstaan van Wildevrouwen!

Ik blijf het bijzonder vinden hoe een idee, een gedachte, kan uitgroeien tot iets groots en tastbaars en hoe je dat zelf allemaal kan manifesteren. Mijn leven is een groot creatieproces waarin mijn laatste creatie de bouw van het atelier betreft. Dit atelier heb ik samen met een handige man gebouwd. Het is een multifunctionele ruimte die kan worden gebruikt als vergaderlocatie, ceremonieruimte of als trainingslocatie. Maar het is ook een plek om te overnachten, dan klap je het bed gewoon uit de kast! Ik zoek altijd naar manieren om al mijn talenten samen te brengen. Om geen deel van mezelf te verloochenen en te kijken naar hoe je je leven zo kan vormgeven dat het je volledig dient. Het gebouw is daar een afspiegeling van.

Pioniers Magazine in gesprek met eigenaresse Katja de Man

Kun je iets vertellen over de geschiedenis van deze plek?

Het huis waarin ik woon diende vroeger als varkensstal. Het kavel hoorde eerst bij de buurman en 40 jaar geleden zijn er twee kavels van gemaakt. Ik woon er nu zo’n 10 jaar. Eerst als huurder en twee jaar geleden heb ik deze plek kunnen kopen. Het erf meet 2700 m2, ligt heerlijk landelijk en is omringd door bomen. Op de plek waar nu het atelier is gebouwd stond eerst een oud schuurtje dat dienst deed als kunstenaarsstudio. Ik heb 14 jaar de wereld rondgereisd en dit is de plek waar ik thuis kwam.

Wat is je meest recente verandering in je organisatie?

Het hele atelier is nieuw gebouwd en pas vanaf april 2017 in gebruik. Mijn vorige bedrijf bestond uit het verhuren van vergaderlocaties en het faciliteren en cateren van vergaderingen en evenementen. Het zal je daarom niet verbazen dat het mijn droom was om een eigen ultieme plek te bouwen waarbij de vormgeving en inrichting helemaal passen bij mijn idee van esthetische schoonheid. Ik vind het ook weer heel leuk om mijn ‘oude’ werkzaamheden met mijn nieuwe werkzaamheden te verbinden en om heerlijk te koken voor mijn gasten! De overnachtingen zijn werkelijk een nieuwe tak in mijn bedrijf. Inmiddels heb ik gasten uit alle delen van de wereld mogen verwelkomen. Bijzonder hoe ik nu de wereld op mijn erf ontvang nadat ik eerst de wereld heb bezocht.

Een verlanglijstje voor de toekomst?

Ik wil me vooral blijven ontwikkelen. Het werken met vrouwen gaat me echt aan het hart. Ik ben nu net begonnen met het trainen van vrouwen in bedrijven om zichzelf authentiek te profileren, open te communiceren en zich weer met elkaar te verbinden op de werkvloer. Wég met de cat-fights en jaloezie! Er is niets mooiers dan vrouwen die elkaar het licht in de ogen gunnen! Die trainingen vinden plaats in het atelier. Ik heb zin om meer lezingen te geven over Female Empowerment en wellicht een nieuw boek te schrijven. En verder hoop ik dat bedrijven hun weg naar deze plek vinden, voor een mooie dag bij ‘Mevrouw de Man’, waarin verbinding, authenticiteit, communicatie en bewustzijn de boventoon voeren.