Pioniers Magazine oktober/ november/ december 2017 Thema: Taboes | Page 4

Wat is voor jou nog een taboe?

WWW.PIONIERSMAGAZINE.NL

Dit themanummer gaat over taboes. Waar praten we nog moeizaam over of helemaal niet? Wat zijn taboes in leiderschap en in organisaties? Je zou zeggen dat we in ons land alles bespreekbaar kunnen maken. Machteld van Ham vertelt treffend over de organisaties waar ze als interimmanager werkt dat er geen enkel taboe meer is en dat alles bespreekbaar is, maar dat er niets verandert.

Terwijl dat laatste wel hard nodig is. Volgens Elizabeth Debold komt dat omdat elk taboe een ondergrond heeft van macht en onderdrukking. Dat is waarom we sommige zaken negeren of niet aan de orde durven te stellen. Uiteindelijk zijn we gewoon bang. Bang om onze zekerheid op te geven, of op welke wijze dan ook iets of iemand te verliezen.

In deze uitgave willen we dan ook vooral laten zien wat de onderliggende redenen zijn en welke taboes we vaak tegenkomen of wat nog onbeschreven lijkt. Pioniers zijn meestal de eerste mensen die opstaan als ze ergens iets opvalt dat anders kan. Ga voorbij aan je angst, stel je kwetsbaar op, laat je horen, ook in situaties die je moeilijk vindt. We inspireren je graag met de taboedoorbrekende pioniers in deze uitgave.

Hartelijke groet,

Carla de Ruiter,

hoofdredacteur Pioniers Magazine