Pioniers Magazine okt/ nov/ dec 2019 | Rust en stilte | Page 20

WWW.PIONIERSMAGAZINE.NL

Neem een willekeurige kantoortuin en de radio blèrt zijn hits, zoemen er overal telefoongesprekken, bliepen en tjirpen mobieltjes en wachten er mensen aan lees- en vergadertafels. Rust en stilte is voor de gemiddelde manager iets dat hij slechts op een afgelegen palmenstrand in de tropen vindt. Mits hij z’n telefoon uit zet. Of? Marianne Sturman van Moneypenny grossiert alweer twintig jaar in virtuele assistentie (VA). “Het klassieke carrière pad wordt steeds smaller.’

Tekst & interview: Viola Robbemondt/ Foto: Eljee Bergwerff Photography

Thuiswerkpionier brengt ondernemers rust & stilte

CV Marianne Sturman

In het jaar 2000 richtte Marianne Sturman (54) Moneypenny op, een bedrijf dat onder het motto ‘Het nieuwe werken’ en ‘Shaping the future’ Virtuele Assistenten op afstand levert aan ondernemers in alle soorten en maten. De naam van het bedrijf is geënt op Miss Moneypenny, de secretaresse van M, het hoofd van de Britse inlichtingendienst uit de James Bondromans en -films.

Als thuiswerkpionier richt Marianne zich op hoogopgeleide professionals die meer vrijheid,

rust en flexibiliteit in hun carrière willen. De wens kwam ooit voort uit Marianne’s eigen behoefte aan een betere balans tussen werk en privé. Anno nu sluit Moneypenny naadloos aan bij de generatie ondernemers die liever kantoorloos en liefst ook ‘vast’ personeelloos werkt en dus is de dienstverlener – die op afstand secretariële en administratieve werkzaamheden uitvoert voor haar klanten – vooral in de laatste jaren gigantisch gegroeid, van 20% naar 90% thuiswerk.