NVM magazine 4-2020 | Page 42

Bas Uppelschoten
42 Welkom Tekst | Jacob-Jan Esmeijer Foto | René van den Burg • NVM MAGAZINE
Kantoor
Uppelschoten Real Estate
Locatie
Utrecht
Eigenaar
één ( oprichter )

“ Ondersteuning rondom data en regelgeving is enorm pluspunt ”

Bas Uppelschoten

Medewerkers nog geen
De afgelopen maanden zijn voor Bas Uppelschoten een ware rollercoaster geweest . Na 20 jaar ervaring bij grote makelaarskantoren achtte Uppelschoten de tijd rijp om voor zichzelf te beginnen : Uppelschoten Real Estate , een allround makelaarskantoor én taxateur voor commercieel vastgoed en beleggingen , was een feit .
De aan- en verkoop / huur én taxaties van commerciële gebouwen vormen de kernactiviteiten van oprichter Bas Uppelschoten die zich met name op de kantoren- en bedrijfsruimtemarkt in Midden- Nederland richt . Daarnaast horen ook beleggingen tot zijn core business . “ Ik heb mijn eigen kantoor op 1 oktober officieel opgericht en mag inmiddels zo ’ n 25 opdrachtgevers tot mijn klantenkring rekenen . Bij Meeùs en Acuris was ik eerder verantwoordelijk voor de bedrijfsmakelaardij , nu doe ik dus alles zelf . Een meer dan leuke uitdaging .”
Het lidmaatschap van NVM Business was voor Uppelschoten een logische vervolgstap . “ In mijn vorige functies was ik ook al lid en daardoor niet onbekend met de vereniging . Het lidmaatschap biedt vele voordelen : zo verwerkt de NVM niet alleen veel data maar bieden zij tevens ondersteuning op het gebied van wet- en regelgeving . Denk aan de Wwtf , de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme . Het zijn allemaal zaken die door hen worden uitgezocht en bijgehouden . En mocht je voor een specifieke situatie behoefte hebben aan expertise , kun je ook de NVM inschakelen . Als klein of middelgroot bedrijf hoef je dan geen personeel aan te nemen . Met het oog op wet- en regelgeving die continu in beweging is een enorm pluspunt . Daarnaast spreek ik veel collega ’ s die ook lid zijn van NVM Business . Zeker in onze branche is het belangrijk om je netwerk goed te onderhouden .”
Binnen een periode van enkele weken regelde Uppelschoten zijn huisvesting en IT-infrastructuur en hoopt hij in de komende jaren vele opdrachtgevers aan zich te binden . “ Zelf heb ik een kantoor van 25 m ² in het gebouw waar ook Bol . com is gevestigd met daarbij voor zieningen als horeca en vergaderruimte . Een prima uitgangs positie als zelfstandig ondernemer binnen de markt van real estate . Ook al bestrijkt de NVM-regio Midden- Nederland een zeer groot gebied , toch wil dat niet zeggen dat ik geen ‘ uitstapjes ’ maak naar bijvoorbeeld Goes of Assen . Veel is nu eenmaal afhankelijk van wat je opdracht gevers willen . Dat ik met mijn kantoor in Utrecht zeer centraal lig , is een groot bijkomend voordeel .” •