Nr. 9

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 9 Dinsdag 28 februari 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Nieuwe bouwplannen Dalfsen maakt geen
Nieuw zelfgeschreven Nieuwleuser in Nieuwleusen 5 plan voor Vechtbrug 7 stuk Oese Volluk 7 Drentse kampioenen 7
Woning verkopen ? Gratis waardebepaling ! 0529 851110

Allerlei leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie

OUDLEUSEN – In de verschillende kulturhusen in gemeente Dalfsen worden deze week weer allerlei activiteiten voor de jeugd georganiseerd in de voorjaarsvakantie .
Bibliotheek Dalfsen heeft bijvoorbeeld creatieve workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd op het programma staan . In De Wiekelaar in Oudleusen trapte een groep jongeren gisteren ( maandag ) af met een workshop 3D-pentekenen en Lego WeDo . Ze maakten de mooiste creaties . Woensdag is er nog een workshop ontwerpen en maken op de computer en 3D-printer in De Spil in Nieuwleusen . Daar is woensdag ook nog een springkussenfestival en vrijdag is er in Trefkoele + in Dalfsen nog een Glow in the dark-springkussenevent . Er zijn nog veel meer activiteiten : kijk gerust even in de agenda op pagina 5 wat er allemaal is te doen .
Druk aan het 3D-pentekenen .

Inschrijven After ’ scool

DALFSEN - De naschoolse activiteiten After ’ scool gaan weer van start : kinderen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het aanbod in de maanden maart , april en mei .
Het aanbod is bestemd voor alle kinderen uit groep 3 t / m 8 in de gemeente Dalfsen . Binnen de activiteiten staan talenten ontdekken en ontwikkelen centraal . After ’ scool is ontwikkeld door Kerngezond Dalfsen , Saam Welzijn en de cultuurcoach , in samenwerking met lokale sport- , kunst -en cultuuraanbieders . Kijk snel op www . kerngezonddalfsen . nl en meld je aan voor één of meerdere activiteiten . Het aanbod wordt tussentijds aangevuld , dus blijf vooral de website bezoeken .

Opbrengst halve marathon is bestemd voor Natuurboerderij BalkInn

Nieuw : de halve marathon van Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De sportagenda in Nieuwleusen wordt komend voorjaar uitgebreid met een heuse halve marathon op zaterdag 22 april . Restaurant LIV organiseert samen met Bos Bedden Loopgroep AG ’ 85 de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen .
Het idee van deze marathon is ontstaan bij Iris Buursema en Harrold Bril van restaurant LIV . “ Wij werken graag samen met diverse verenigingen in en rondom Nieuwleusen , zo
ook met AG ’ 85 . Hier ontstond het idee van een halve marathon ”, aldus Iris . Albert Mussche , voorzitter van AG ’ 85 is blij met deze samenwerking : “ Ieder jaar organiseren wij
diverse bekende loopwedstrijden zoals de Oranjeloop . Een halve marathon zat nog niet in ons programma , dus wij vinden het leuk om op deze manier de samenwerking aan te gaan .” Deelnemers starten om 11.00 uur op zaterdag 22 april , vanaf het kruispunt bij restaurant LIV . Harrold Bril : “ Op het kruispunt , aan de kant van het Oosteinde , realise-
ren wij een prachtige start- en finishlocatie , waar we ons eigen terras bij betrekken . Zo is er de hele dag , niet alleen voor de deelnemers , maar ook zeker voor familie en vrienden die komen aanmoedigen en andere belangstellenden entertainment en de mogelijkheid te genieten van het hopelijk mooie weer op het zonnige terras .” Het drietal hoopt naast de aanmeldingen op vele belangstellende bezoekers om de deelnemers aan te komen moedigen op de start- en finishlocatie . Restaurant LIV zal na afloop van de marathon zorgen voor allerlei entertainment , maar natuurlijk kan er ook gedineerd of geborreld worden naderhand .
Inschrijven voor deze halve marathon kan via de website van AG ’ 85 , de inschrijving sluit op 21 april om 23.59 uur . De kosten voor deelname aan LIV Halve Marathon van Nieuwleusen bedragen 10 euro . Daarnaast kan iedereen een vrij bedrag doneren voor het goede doel dat de organisatie aan deze halve marathon heeft gekoppeld , namelijk Stichting Natuurboerderij BalkInn . Deelnemers kunnen het startnummer vanaf 9.00 uur afhalen op zaterdag 22 april bij restaurant LIV .
Foto : Marcel van Saltbommel
Het prachtige parcours is in zijn geheel verhard en gaat over rustige wegen , onder andere door het Staphorster Bos . De inschrijving voor deze halve marathon is inmiddels geopend en er hebben zich al vele hardloopfanaten aangemeld . Ook onder de leden van AG ’ 85 heerst enthousiasme . “ Ik had een verzoek rondgestuurd wie als vrijwilliger mee wil werken , maar ik kreeg vaak de reactie ‘ Ik ga al meedoen ’,” zegt Albert Mussche . Naar verwachting zullen deze eerste editie van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen ruim 100 hardlopers deelnemen , maar er is geen limiet gesteld aan het aantal deelnemers .
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer