Nr. 7

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 7 Dinsdag 14 februari 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Jan Wittenberg Ondernemers
Talentfluisteren
SV Nieuwleusen naar VerhalenCafé 5 ontbijten samen 5 voor volwassenen 9 nestelt zich in top 13
Woning verkopen ? Gratis waardebepaling ! 0529 851110

Leerlingen Tweemaster spelen weer in tipi ’ s

NIEUWLEUSEN – De kinderen van OBS De Tweemaster uit Nieuwleusen kunnen nu weer heerlijk spelen in tipi-tenten . Vorig jaar is het schuurtje met al het speelgoed voor de kinderen van groep 1 en 2 volledig afgebrand . Naast alle fietsjes , zijn ook de geliefde tipi-tenten verloren gegaan en deze werden helaas niet door verzekering vergoed .
De ouderraad van De Tweemaster heeft toen een wens ingediend bij Wensstichting Vechtdal . Deze stichting vervult wensen van personen of organisaties die een bijdrage leveren aan de maatschappij . Dit doen ze met producten die bij voorkeur geleverd worden door bedrijven uit het Vechtdal . In dit geval heeft firma Wildeboer uit Nieuwleusen de tipi ’ s geproduceerd . Vorige week dinsdagmorgen droegen Gerdi en Raymon namens de Wensstichting de tip ’ s
De Tweemaster heeft weer tipi ’ s . Foto : Marcel van Saltbommel .

Sprokkelaars en Hoonhakkers maken zich op voor carnavalsweekend

LEMELERVELD / HOONHORST – Komend weekend barst het carnaval weer los . In de gemeente Dalfsen zijn de carnavalsverenigingen De Sprokkelaars uit Lemelerveld en De Hoonhakkers uit Hoonhorst al druk bezig met de voorbereidingen .
Archieffoto : Marcel van Saltbommel .
officieel over . De kleuters waren - ondanks de frisse buitenlucht - door het dolle heen toen ze de nieuwe tenten op het plein zagen staan .
Hoonhorst Hakkersdonk ( Hoonhorst ) heeft als thema : ‘ De Hoonhakkers zijn diep gezonken ’. Afgelopen zaterdagavond maakten prins Sten en zijn Raad van Elf en Jeugdprinses Maud met haar adjudanten al hun opwachting bij de Carnavalsviering in de st . Cyriacuskerk . Donderdagavond wordt het Carnavalsweekend in Hoonhorst ingeluid met het 50 + Carnaval in Residentie Thuis bij Kappers . Alle 50 +’ ers kunnen genieten van een hapje , drankje en gezellige muziek met alle oude hits , polonaise , swingen , maar ook voldoende zitgelegenheid . Vrijdag is de Kindermiddag , met zeedieren knutselen en kleurplaten - en hossen op diverse carna-
De Wensstichting is een stichting van de Junior Kamer ( JCI ) Vechtdal , een groep van ondernemende jongeren die naast het werk hun netwerk willen vergroten door
valskrakers natuurlijk . Groep 8 en de middelbare school leerlingen zijn vrijdagavond van harte welkom om het Carnavalsfeest van de jeugdsoos bij te wonen . Zaterdagmiddag rijdt er om 12.00 uur een bus naar de optocht in Lemelerveld . ’ s Avond is het feest in het nieuwe grand café in Hoonhorst dat samen met DJ Eric Witteveen op de kop wordt gezet . Er is een speciale act geregeld . Zondagmiddag is er in Hakkersdonk traditioneel de optocht en het gezins carnaval voor alle leeftijden .
gezamenlijk trainingen , bedrijfsbezoeken en evenementen te organiseren . Het geld dat ze ophalen bij die evenementen , storten ze in de Wensstichting .
Lemelerveld Carnavalsvereniging De Sprokkelaars heeft als thema ‘ De Sprokkelaars geven u energie ’. In Sprokkeldorp ( Lemelerveld ) wordt op vrijdagavond afgetrapt met het Tienercarnaval met DJ Jasper Esman . Zaterdag is de grote Lemelerveldse optocht om 13.00 uur , naderhand als vanouds de prijsuitreiking in Residentie Reimink . De route is als vanouds : start is bij Residentie Reimink , de Vilstersestraat in , vervolgens de Ds . C . Keerstraat in , Hoogeboomstraat , weer de Ds . C . Keersstraat , daarna de Kerkstraat op richting de residentie waar de optocht weer wordt ontbonden . ’ s Avonds is er een feestavond met DJ Pim Pots & Feestnation . Zondag is er de Sprokkelbrunch , het gezinscarnaval en daarna maken DJ Hidde & Altijd Larstig & Rob Gasd ’ rop er een groot feest van met alle bezoekers . Maandagmiddag zijn de kinderen aan de beurt bij het kindercarnaval met DJ Jasper Esman . ’ s Avonds is het Sallands Sprokkelcarnaval met DJ Team Het Einde & Havenzangers 2.0 . Dinsdagavond de grote afsluiting van het Carnaval , met de 23e editie van de Verlichte optocht om 19.30 uur , na afloop DJ Hidde . Het carnaval speelt zich af in en om Residentie Reimink .

Open Tuinen

VECHTDAL - Afdeling Groei en Bloei uit Ommen en Dalfsen roept tuineigenaren op om deel te nemen aan het landelijke Open Tuinenweekend op 17 en 18 juni . Uiteraard zijn ook tuinliefhebbers van andere gemeenten in en om het Vechtdal van harte uitgenodigd .
Wie plezier heeft in tuinieren en het leuk vindt om anderen zijn of haar tuin te laten zien , kan vóór 1 april contact opnemen met e-mailadres : opentuinen @ groeienbloeiommen . nl Zowel grotere als kleinere tuinen zijn welkom om mee te doen en van meer weelderig tot strak ingerichte tuinen . Kijk op ommen . groei . nl voor meer informatie en foto ’ s van afgelopen Open Tuinweekenden .
dedalfsermarskramer . nl
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer