Nr. 52

Autoschade ? Wij helpen u graag !
SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
Nr . 52 Woensdag 28 december 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
www . dedalfsermarskramer . nl
Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Meet & greet met Con Brio huldigt
Kampioenen
Het jaar 2022 Sandra Pasman 5 twee jubilarissen 7 bij jeugd SVN 11 in vogelvlucht 15

Verlichte trekkers maken rondrit door dorp Dalfsen

DALFSEN – Bijna vijftig fraai verlichte trekkers brachten vrijdagavond met een rondrit door het dorp Dalfsen een warme kerstgroet aan de inwoners . Ondanks een miezerig regentje trok de langgerekte stoet veel bekijks .
De rondrit , die ruim anderhalf uur duurde , begon en eindigde aan de Hofmanssteeg . Al toeterend reden de versierde trekkers door bijna alle buurten van Dalfsen . Langs de route stonden toeschouwers van alle leeftijden te kijken en vooral ook foto ’ s of filmpjes te maken . Ook de bewoners van Woonzorgcentrum Rosengaerde genoten volop van de langs rijdende landbouwvoertuigen . Sommige tractoren waren niet alleen feestelijk en creatief verlicht maar ook verfraaid met kerstboom of sneeuwpop .

Tafeltennisvereniging Wham uit Nieuwleusen stopt na ruim 52 jaar

Wham hangt tafeltennisbatje in de wilgen

NIEUWLEUSEN – Tafeltennisvereniging Wham in Nieuwleusen houdt na ruim 52 jaar op te bestaan . De groep is te klein geworden om nog levensvatbaar te zijn en samenwerking met verenigingen in omliggende plaatsen is niet van de grond gekomen .
“ Het is gewoon niet meer haalbaar ,” zegt Herman Vos van de tafeltennisvereniging . “ We hebben nog maar tien leden , waarvan acht actieve . Eén lid speelt af en toe en erelid Rob Nagel ( 90 ) is eigenlijk sponsor , omdat hij al jaren niet meer speelt .” Het gaat Vos wel aan het hart , want hij is zelf ook meer dan 50 jaar lid geweest . Hij reed de laatste jaren trouw op en neer vanuit Dedemsvaart , maar inmiddels tafeltennist hij ook in zijn woonplaats , waar de vereniging meer dan 70 leden heeft . Tafeltennis is een sport voor jong en oud , maar jeugd aantrekken lag moeilijk voor Wham : “ We kunnen
ze geen competitie aanbieden , want we hebben zaterdags geen zaal ter beschikking ,” zegt Vos . “ En zonder jeugdleden heb je als vereniging geen toekomst .”
Initiatiefnemer Voormalig onderwijzer Rob Nagel was de initiatiefnemer van Wham . Toen hij in Nieuwleusen kwam wonen en werken , miste hij een tafeltennisvereniging en zocht met nog een paar mensen een locatie om een paar tafels te plaatsen . Dat werd de dependance van Derofa ( Dedemsvaartse Rokken Fabriek ): de tafeltennissers mochten in de kantine
van de fabriek spelen , aan de Den Hulst , waar nu de bedrijfskantoren van BAM staan . In 1970 kwam Mak Wigmans , een gerenommeerde tafeltennisser , in Nieuwleusen wonen . In die tijd bereikte het eerste team zelfs ooit promotie naar de 1e klasse afdeling Zwolle . Wigmans was directeur van Mulo / Mavo De Rank en zorgde voor grote aanwas van nieuwe leden , omdat de leerlingen in hun vrije uurtjes altijd mochten tafeltennissen . Eerst tafeltennisten de leden onder de naam Derofa , maar na verhuizing naar het jeugdgebouw in de Kerkenhoek en officiële inschrijving bij de KvK , ontstond de naam Wham ( We hebben altijd mazzel of We houden altijd moed ). Later verhuisde de club naar de gymzaal aan de Goudenregenstraat en nog later naar
Foto : Marcel van Saltbommel
sporthal De Schakel . De laatste jaren tafeltennisten de leden in kulturhus De Spil . Op het hoogtepunt in 1984 stonden er 48 leden ingeschreven bij de bond .
Competitie Wham speelde nog met één team in de competitie NTTB afdeling Oost . Deze competitie was eind november afgelopen . Verder waren er nog twee Recreanten die bijna elke week hun potje kwamen spelen . Ooit begonnen als competitie-jeugdspeler , hebben ze na ruim 40 jaar als senior nog steeds geen competitie gespeeld . Woensdag kwamen alle leden nog een keer bij elkaar voor de afscheidsavond . Ze keken samen terug op ruim 52 jaar tafeltennisgeschiedenis en dronken er samen een glas op . Wham had nog ongeveer 300 euro

Expositie Kamerata

DALFSEN - Fotografen-platform Kamerata uit Dalfsen e . o . houdt onder de titel ‘ Thorarollen en Kamerata-fotografie ’ een foto-expositie in de vm . Synagoge aan de Julianastraat 18 in Dalfsen .
Kamerata is een particulier initiatief van Klaas Poppens en Paul Scholten , die daar 10 jaar gelden mee begonnen , in juni 2012 . Het platform heeft slechts nieuwsbrieflezers en geen leden . Kamerata biedt amateurfotografen via onder andere exposities een podium om werk aan het publiek te laten zien . De exposities en andere aan fotografie gelieerde activiteiten worden georganiseerd zonder winstoogmerk . Tijdens de exposities zijn altijd meerdere fotografen aanwezig , die graag in gesprek gaan met de bezoekers . Geïnspireerd door de thorarol heeft Kamerata speciaal voor deze expositie een draaibare fotorol gemaakt . Voor meer informatie : www . kamerata . nl of mail : klaas @ kamerata . nl De expositie is open tot en met zaterdag 31 december en van dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 januari , telkens van 14.00 tot 17.00 uur .
in kas en heeft dat gestort op de crowdfunding-campagne ‘ Natuurlijke speeltuin ’ van Natuurboerderij BalkInn . In de beginjaren gaf Wham ook nog een eigen clubblad uit . Het archief vanaf 1970 neemt museum Palthehof in beheer . Dan is het tijdperk van Wham in Nieuwleusen afgesloten .
Autoschade ? Wij helpen u graag !
Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
TOP H E RSTEL
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
De tafeltennissers van Wham stoppen ermee . Foto : Marcel van Saltbommel .