Nr. 5

Nu ook gescheiden ruimtes voor diersoorten , röntgenapparatuur en trimsalon
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 5 Dinsdag 31 januari 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Lemelerveld opent Groene Karavaan
Zonnebloem viert
Cheque Stationsloop Kledingbieb 5 bij BalkInn 7 het nieuwe jaar 10 voor SamSam 11
Woning verkopen ? Gratis waardebepaling ! 0529 851110

Voorleesfeestje in alle kernen van gemeente Dalfsen

Kunstexpositie in Trefkoele +

DALFSEN - De tweede kunstexpositie in Trefkoele + in Dalfsen wordt feestelijk geopend op zaterdag 4 februari . Dat gebeurt om 12.00 uur , door wethouder Jan Uitslag en Elze Klute , Ton van Sprang , Hilda Van Assen , Carla Bohnert en Ria van Lenthe van de Kunstgroep Trefkoele +.
Tijdens de expositie is werk te zien van Manu , Hilda van Assen , Betsy Velthuis , Joke van Eck , Janny Stegerman-Hekman , Hilda Schipper , Wil Belt , Pim van Sprang , Henk van der Vegt , Willie Hakvoort , Gerlinde Hovenga , Historische Kring Dalfsen en de Fotoclub Dalfsen .
Wethouder Betsy Ramerman ( midden ) leest voor bij de kleuters van de Cazemierschool in Oudleusen .
DALFSEN – Tijdens de Nationale Voorleesdagen werd vorige en deze week in alle kernen van de gemeente volop voorgelezen .
De burgemeester , kinderburgemeester en de wethouders

Dierenartsen verhuizen in februari naar nieuwe praktijk in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De nieuwe vestiging Nieuwleusen aan de Omloop van Dierenkliniek Balkbrug-Nieuwleusen is klaar . Komende donderdag krijgen de dierenartsen de sleutel en vanaf dinsdag 14 februari werken ze vanuit de nieuwe locatie . gingen allemaal op pad en lazen peuters en kleuters voor uit
De oude praktijk aan de Prinses Beatrixlaan was te klein geworden voor de toekomstplannen van de dierenartsen en ze wilden graag in Nieuwleusen ook een moderne , toekomstbestendige praktijk hebben , naast hun locatie in Balkbrug . “ Het heeft allemaal veel langer geduurd dan we hadden gehoopt , maar het is nu wel helemaal geworden zoals we graag wilden ,” zegt Johannes Rietman , een van de dierenartsen van de praktijk . “ Sinds september hebben we ons team versterkt met extra dierenartsen en paraveterinairen . In totaal werken we nu met negen dierenartsen en acht assistentes . Hiermee hebben we momenteel ook twee dierenartsen die gespecialiseerd zijn in paarden . Daardoor kunnen eigenaren van paarden en pony ’ s nu ook prima terecht bij Dierenkliniek Balkbrug-Nieuwleusen .” “ We gaan er qua ruimte ontzettend op vooruit ,” zegt Rietman , “ de nieuwe praktijk is veel groter als het vorige pand . Er zijn nu vier gescheiden onderzoekskamers en spreek-
De nieuwe dierenartsenpraktijk aan de Omloop in Nieuwleusen . Foto : Marcel van Saltbommel .
het prentenboek van het jaar : ‘ Maximiliaan Modderman geeft een feestje ’. Een verhaal over een vrolijk ventje dat een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten . Voor de kinderen lag er een tasje klaar met daarin een boekje , in de hoop dat dat thuis ook wordt voorgelezen .

Nu ook gescheiden ruimtes voor diersoorten , röntgenapparatuur en trimsalon

kamers , zodat de gezelschapsdieren honden , katten , konijnen en knaagdieren gebruik kunnen maken van aparte ruimtes . Zo zullen ze zich meer op hun gemak voelen .”
Nieuw is dat er naast de gewone operatiekamer , ook een aparte behandelkamer is voor gebitsbehandelingen met daarin onder andere röntgenapparatuur . Daarmee kunnen foto ' s van de tanden en kiezen worden gemaakt . In de maand maart worden er bij alle dieren die voor een gebitsbehandeling komen , gratis röntgenfoto ’ s gemaakt van het gebit . Verder is er een aparte trimsalon aanwezig voor het trimmen van katten en konijnen en een aparte euthanasieruimte , waar eigenaren in alle rust afscheid kunnen nemen van hun huisdier .
De openingstijden worden flink verruimd in de vestiging Nieuwleusen . In plaats van alleen ’ s middags , kunnen mensen nu terecht van 8.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en donderdag zelfs van 8.00 tot 19.00 uur . Zo kunnen de mensen gedurende
Iedereen is van harte welkom bij de opening . De expositie is te bezichtigen tot en met 28 april .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
de dag terecht om medicijnen af te halen , al zijn er ook aparte faciliteiten voor het afhalen buiten de openingstijden om .
De dierenartsenkliniek blijft een gecombineerde praktijk van Balkbrug en Nieuwleusen , met nu in beide dorpen een volwaardige kliniek . De nieuwe praktijk zit op de begane grond en boven de praktijk zijn drie appartementen . De dierenartsen gebruiken dezelfde inrit als Gezondheidscentrum Sluis [ 3 ], waar ook de huisartsen zijn gevestigd .
De dierenartsen houden op zaterdag 6 mei een open dag , zodat iedereen de nieuwe praktijk kan komen bekijken . De oude praktijk aan de Prinses Beatrixlaan komt binnenkort in de verkoop .