Nr. 49

Programma is rond voor sfeervolle Kerstmarkt Nieuwleusen komende zaterdag
Een uitgave van :
Nr . 49 Dinsdag 6 december 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
www . dedalfsermarskramer . nl
Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Dalfser regeling Overijssel verrast
SV Nieuwleusen Lijsttrekker Schaduw voor zwemlessen 7 trouwe vrijwilligers 9 dendert door
10 Provinciale Staten 11

Liefhebbers genieten volop van piratenmuziek bij De Deel

NIEUWLEUSEN – Piraten Team Nieuwleusen ( PTN ) huurde afgelopen weekend Partycentrum De Deel af voor een gezellig feest .
Piratenliefhebbers uit Nieuwleusen en ( verre ) omgeving genoten van hun favoriete muziek . Bier , muziek en voetbal , waren de ingrediënten van het feestje , dat eindelijk weer eens gevierd kon worden . Zaterdagmiddag kwamen Sint en Piet nog even langs , voordat het WK met het Nederlands elftal tegen VS werd vertoond op groot scherm . Zondagmiddag was de vinyl-competitie en de ‘ Piep ’ m kiep ’ m editie ’, die ook zeer in de smaak viel . Het PTN-weekend was weer geslaagd . Zondagmiddag bij PTN in De Deel . Foto : Marcel van Saltbommel .

Programma is rond voor sfeervolle Kerstmarkt Nieuwleusen komende zaterdag

Kerstmarkt van ondernemersvereniging

NIEUWLEUSEN – “ Er moet altijd best veel gebeuren voordat de Kerstmarkt gehouden kan worden ,” zegt Henk-Jan van Toorn van de organiserende werkgroep . “ Maar alles staat op de rit en ik denk dat het een mooie , gezellige editie wordt . De animo van deelnemers is groot , zeker nu het een paar jaar niet gehouden kon worden . We hebben al meer dan 50 deelnemers .”
De werkgroep Kerstmarkt Nieuwleusen van ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen organiseert de sfeervolle Kerstmarkt op zaterdag 10 december van 15.00 tot 20.00 uur . De kraampjes staan rondom de Grote kerk , de parkeerplaats van ’ t Witte Peerd , Museum Palthehof en het Palthebos . “ De producten zijn weer heel uiteenlopend ,” zegt Van Toorn , “ dat gaat van kerststukjes tot oliebollen en van glühwein tot lekkere producten van de slager en streekproducten . De horeca zorgt voor hapjes en drankjes , zoals broodje ham of glühwein . Het is voor veel winkels nu een drukke tijd , dus we zijn heel blij dat er toch zoveel mensen mee willen doen .” Vrijdag begint de werkgroep al met de opbouw van de podia , waarop artiesten optreden . Zaterdag
bouwen ze verder op en de eerste standhouders zijn er meestal al wel om 13.00 uur om hun kraam in te richten . Dit jaar doet voor het eerst ook het Grammofoonmuseum mee aan de markt . Museum Palthehof zit middenin de verbouwing , maar doet toch mee met een paar kramen . Natuurlijk wordt de omgeving van de kerstmarkt weer sfeervol aangekleed met kerstbomen , kerst-
sterren en andere toepasselijke versieringen . En ’ s avonds zorgen vuurkorven en waxinelichtjes voor een feestelijke sfeer . Op de twee grote podia verzorgen muziek- , toneel- en zang- en dansverenigingen beurtelings optredens . De Bargzangers ( 50 zingende kerstmannen ) uit Lemele komen spelen , net als popkoor X-cream uit Dedemsvaart . De dansgroep van Studio SES , de minimajorettes van Crescendo-Excelsior en Accordeonorkest Con Brio treden op . Nieuw dit jaar is dweilorkestrio Van alles wat : zij verplaatsen zich over de markt en brengen gezelligheid op allerlei plekken . Voor sfeer zorgen ook de Dickensfiguren van de toneelvereniging die rondlopen op de markt . En natuurlijk ontbreekt de Kerstman met zijn ‘ ho ho ’ niet en is er een draaimolen voor de kleintjes .
Open kerk De Grote kerk houdt ‘ open kerk ’ van 16.00 tot 20.00 uur en er zijn allerlei optredens van diverse muzikanten en koren . Zoals ‘ Three of a kind ’ Dominieke Gerrits en Jess C Capia , Out of the Blue onder leiding van Marion Mulders , piano , gitaar en zang door Maniek Drost , Eveline en Jorinde van den Bergh . Verder komen Akousate uit Dalfsen en Response Zwolle optreden , beiden onder leiding van Bert Bootsma . Iedereen kan gerust binnen lopen om even op te warmen in een sfeervolle , warme kerk .

Kerstconcert

NIEUWLEUSEN - Muziekvereniging Crescendo-Excelsior en zangvereniging Sursum Corda geven samen een kerstconcert op vrijdag 16 december . Dat gebeurt in de Ontmoetingskerk aan de burgemeester Backxlaan 269 in Nieuwleusen .
Kleinkoor Vinkenbuurt verleent eveneens medewerking aan dit concert , evenals het slagwerkensemble van de muziekvereniging . Naast de bekende kerstmuziek , komen er ook een aantal eigentijdse kerstmedleys en andere werken voorbij . Door de afwisseling van de twee koren met het orkest en de slagwerkers wordt het een gevarieerd programma . De kerk is vanaf 19.00 uur open voor het publiek , het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis . Iedereen is harte welkom .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
muziek bij de lokale horeca Restaurant LIV en Partycentrum ’ t Witte Peerd . Bij LIV opent om 20.00 uur het pop-up Kerstcafé en draaien DJ ' s René en Dion . Eenmalig wordt het sfeervolle restaurant omgetoverd tot gezellige bar voor de hele avond . Bij ’ t Witte Peerd komt de pop- en rockband DiQuapo optreden in de Grote zaal en in het café uit je dak met DJ BertJan Otten en zanger Nick Brinkhuis . DiQuapo brengt een ‘ Tribute to the Decades ’: een avondvullend kwaliteitsrepertoire voor een breed publiek . De band bestaat uit vier gedreven muzikanten en een zangeres die één brok energie uitstraalt en zo het publiek aan zich weet te binden .
“ Het programma ziet er in ieder geval al heel goed uit ”, zegt Van Toorn , “ en nog een beetje sneeuw erbij zou helemaal mooi zijn . Maar ja , het weer is het enige wat we niet in de hand hebben .” De toegang tot de kerstmarkt is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid .
De organisatoren van de Kerstmarkt , vlnr . Henk-Jan van Toorn , Dennis Kleinlugtenbeld , Harrold Bril , Freek ten Kate , Arian Dijsselhof en Luuk Tijs . Foto : Marcel van Saltbommel .
Afterparty Na afloop van de Kerstmarkt zijn er nog gezellige afterparty ’ s met live
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging