Nr. 42

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 42 Dinsdag 17 oktober 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Leerlingen ontbijten Trijn de Vries viert
Weekmarkt Dalfsen
Jongensteam USV met burgemeesters 5 haar eeuwfeest 9 tijdelijk bij RK-kerk 11 15-1 kampioen 13
�������������

Sallandse Huizen

Tel . 0529 851110 www . sallandsehuizen . nl
MAKELAARDIJ
Gratis Waardebepaling Woningtaxatie v . a . € 495 , -

Begrafenisvereniging Nieuwleusen viert haar eeuwfeest

NIEUWLEUSEN – Begrafenisvereniging Nieuwleusen e . o . UA vierde op woensdag 11 oktober dat ze precies 100 jaar geleden werd opgericht . Met een hapje en een drankje konden ( oud- ) bestuursleden , medewerkers en andere genodigden bijpraten over de afgelopen 100 jaar .
Na de verschillende toespraken , onthulden burgemeester Erica van Lente en voorzitter Jan Eleveld de nieuwe naam van het uitvaartcentrum : “ de Kabou ”. Tot donderdag 19 oktober kan iedereen zich nog inschrijven voor het speciaal voor het jubileum gemaakte programma ‘ Doodgewoon ’, door de in Nieuwleusen geboren en getogen zangeres en liedjesschrijver Esther Groenenberg op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur . Een uitgebreid artikel staat op www . dedalfsermarskramer . nl Voorzitter Jan Eleveld en burgemeester Erica van Lenthe tonen het nieuwe naambord .

Beurs Nieuwleusen gaat volgende week woensdag van start in Kulturhus De Spil

NIEUWLEUSEN – De laatste voorbereidingen worden momenteel uitgevoerd voor De Beurs in Nieuwleusen , die volgende week van start gaat . De Beurs , die wordt georganiseerd door een werkgroep van Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen , wordt gehouden van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 oktober in Kulturhus De Spil .
Maar liefst 90 bedrijven presenteren zich op deze consumentenbeurs en er is iedere dag wel entertainment met muziek , optredens , modeshows van La Vida Petra | Hair | - Fashion | Beauty . Helios geeft een demonstratie en er zijn allerlei leuke prijsvragen . Op vrijdagmiddag geeft mevrouw Vlinder een gezellig optreden . Vrijdagavond vanaf 19.30 uur reikt Nieuwleusen Synergie waarde cheques uit aan diverse verenigingen . De normale entreeprijs voor deze beurs bedraagt 2 euro per
persoon . Elders in deze krant staan knipbonnen afgedrukt , waarmee bezoekers gratis entree hebben . De Beurs bevat een aantal thema ’ s : duurzaamheid , huis en tuin , sport en gezondheid , goede doelen en politiek . En natuurlijk is er ook een ‘ koopstraat ’ om allerlei leuke hebbedingetjes aan te schaffen . De Beurs begint zelfs al op het buitenterrein : ook hier hebben ondernemers hun producten tentoongesteld , om er voorlichting over te
geven of te verkopen . Zoals Smink Culinair , Sleutelservice , diverse autobedrijven en nog veel meer . Voor de kinderen is er een heus kinderplein aanwezig , met legotafeltjes en diverse knutselactiviteiten . De beurs is geopend van woensdag 25 oktober tot en met vrijdag 27 oktober van 13.30 tot en met 21.00 uur . Volgende week komt deze krant uit als speciale editie met daarin opgenomen de Beurskrant , met nog veel meer informatie over De Beurs .

Playbackshow van Taveno

NIEUWLEUSEN - De leden van Taveno kijken elk jaar uit naar hun playbackshow . Op woensdag 18 oktober staan ze in de spotlights met hun bijzondere optredens .
Vanaf 19.15 tot ongeveer 21.15 uur passeert een keur van artiesten de revue in de Ontmoetingskerk aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen . Het varieert van Nederlandstalig repertoire , oude popsongs tot een house-versie waarop gestampt kan worden : Nick en Simon , Roy Orbison , Denny Christian , Jan Biggel , Marco Schuitmaker , Beegees , Drift Away en nog veel meer . Iedereen is welkom om deze artiesten te zien optreden en om ze aan te moedigen . Juryleden Dorothee Brinkman en Ruud van Leeuwen voorzien elk optreden van een opbouwend praatje . De presentatie is als vanouds in de vertrouwde handen van Rebecca Feenstra .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
TOP H E RSTEL
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
Archieffoto van De Beurs Nieuwleusen .